Aşırı sıcaklardan dolayı 27 kişi hayatını kaybetti! Uzmanlardan dışarı çıkmayın uyarısı yapıldı!

Güney Kore'de sıcaklıklar günden güne artıyor. Bunda dolayı sıcak hava dalgası nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye çıktı. Uzmanlar ise sıcak havalarda dışarı çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Aşırı sıcaklardan dolayı 27 kişi hayatını kaybetti! Uzmanlardan dışarı çıkmayın uyarısı yapıldı!

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, sıcak havaların hayatı olumsuz etkilediğini paylaştı. Sıcaklık değerlerinin günden güne artmasının ardından ise ülkede ölenlerin sayısı da açıklandı. Uzman isimler ise sıcak havalarda dışarı çıkılmaması konusunda uyarı mesajı paylaştı.

Güney Kore'de yaklaşık 38 dereceye ulaşan sıcaklıklara bağlı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı 27'e yükseldi. Ayrıca be veri dışında 2018'de aşırı sıcaklara bağlı ölüm sayısı da açıklandı. Bu sayının 48 olduğu ifade edilirken en yüksek seviyeye denk gelindiği yönünde de bilgi paylaşımı yapıldı.

Aşırı sıcakların etkili olmasının ardından kimi hastalıkların tetiklediği ifade edildi. Bu hususta 2 bin 58 kişinin aşırı sıcaklardan dolayı hastalığının tetiklendiği ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Yetkililer ayrıca hastaneye aşırı sıcaklardan dolayı başvuruda bulunanların yüzde 30,9'unun 65 yaş ve üzerinde olduğunu belirtti.

Yetkililer ise eylül ayına kadar sıcaklığa bağlı ölümlerin artma ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi. Sıcaklık değerinin ülke genelinde artacağı yönünde de açıklamalar gündeme geldi.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER