Aşırı sıcaklar buğday ve mısırı vurdu! Aman dikkat kıtlık kapıda!

Küresel ısınma tarım ürünlerini tehdit etmeye devam ediyor. Bunun ile birlikte yapılan araştırmalara göre sıcaktan en çok etkilenen ürünler ise buğday ve mısır oldu.

Aşırı sıcaklar buğday ve mısırı vurdu! Aman dikkat kıtlık kapıda!

Küresel ısınma gıda ürünlerini büyük ölçüde etkiledi. Bunun ile birlikte tarım bölgelerinde yaşanan aşırı hava olayları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Taşkınlar, tarım alanlarına hasar verebiliyor. Foto: AA

Araştırmalara göre en büyük zararın buğday ve mısırı vurduğu da ifade ediliyor. Gıda güvenliği açısından ciddi tehditler gündeme gelirken bu eş zamanlı hava olayları dünya genelinde gıda tedarik zincirlerini olumsuz etkileyebilir.

Araştırmacılar ise iklim ve ürün modellerinin gıda ürünlerini bir hayli etkilediğini ifade ediyor. Ayrıca gelecekte tarımsal üretim ve gıda güvenliği açısından daha detaylı çalışmaların yapılması hususunda da uyarılarda bulunan uzman araştırmacılar, tarımsal ürünlerde düşüşün meydana geldiğini ifade ediyor.

RUSYA VE UKRAYNA SAVAŞINDA GIDA KRİZİ!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden gıda krizi de özellikle buğday ve mısır fiyatlarına yansıdı.

Bunun ile birlikte Türkiye, Rusya'yı ve Ukrayna'yı masaya çekmenin mücadeleni verirken Rusya Devlet Başkanı Putin ise Tahıl Koridoru Anlaşmasının süresini uzatmama kararı aldıklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER