Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı için yapılacak olan toplantı bekleniyor. Asgari ücret tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih ve saat sorgulanmaya devam ederken çalışanlar da gözlerini masadaki rakama çevirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Ülkemizce bir çalışanın alabileceği en az rakamı ifade eden asgari ücret için zam pazarlığı başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek olan asgari ücret için masadaki rakam ve toplantı tarihi sorgulanmaya devam ediyor. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için vatandaşlar da ‘’Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman, nerede, saat kaçta toplanıyor?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Bununla beraber masadaki rakam da merak konusu olurken zam pazarlığının hangi rakamlar üzerinden yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için TÜRK-İŞ temsil edecek. Yaklaşık 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmelerine ilişkin yanıt aranan konuları Haberankara.com okurları için derledik.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonların gözü yeni asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücretle ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi 2023 (bugün) gerçekleştirecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam için bugün sabah saatlerinde ilk toplantısını yapacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak? - Resim : 2

Komisyonda bu yıl ilk kez 4 işçi yer alacak. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yapacak. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında çalışan bir taşeron işçi, bu yıl yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katkı verecek.

‘’O ZAMAN MASADAN KALKARIZ''

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücret görüşmelerinde, 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırının teklif edilmesi halinde, "O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz" demişti. Atalay, "Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin. Cambaz olsanız 11 bin 400 TL’yle bir hafta geçinemezsiniz ya. Burada ne söylediysem orada da aynısını söylerim. Bu mesele hepimizin meselesi. 8 milyon asgari ücretli bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bizim için fark etmiyor. Onlar da komşularımız, arkadaşlarımız. Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok" tepkisini göstermişti.

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Asgari ücret desteği ise 500 lira olmuştu. Toplantının ilk gününde ortaya çıkacak ve üzerinden pazarlık yapılacak rakamlar belli olacak. Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER