Asgari ücret ne zaman belli olacak, ne kadar zam olur?

Ülkemizde vatandaşların büyük bir kısmı geçimini asgari ücretle sağlıyor. Durum bu şekilde olunca yıl içerisinde sadece bir defa belirlenen asgari ücretin ne zaman belirleneceği ve ne kadar olacağı da çok önemli bir hal alıyor.

Asgari ücret ne zaman belli olacak, ne kadar zam olur?

Asgari ücret son 2 yıldır enflasyonun artması ve koronavirüs pandemisi sebebi ile yılda 2 defa zamlanıyordu. Ara zam alınmasına rağmen enflasyon yükseldiği için vatandaşlar yıl sonunda yeni bir zam daha talep ediyordu. Ancak geçtiğimiz yılın sonunda yapılan açıklamada asgari ücrete sadece 1 defa zam yapılacağı net bir şekilde ifade edilmişti.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Durum bu şekilde olunca ne kadar da asgari ücrete ara zam senaryoları yazılıp çizilse de hükümet zam için yıl sonunu işaret etti. Yılın son çeyreğine girmeye başlamamızla birlikte vatandaşlar artık 2025 yılı asgari ücret ne kadar olur? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

Asgari ücrete yıl içerisinde 1 defa zam geleceğinin net bir şekilde belirtilmesi üzerine vatandaşlar zam oranının da ciddi seviyede olmasını bekliyor. Asgari ücretin yeni miktarı aralık ayı sonunda açıklanacak ve vatandaşlar zamlı maaşlarını 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren almaya başlayacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret için şu an için resmi olarak konuşulan bir rakam bulunmuyor. Ancak OVP doğrultusunda yıl sonu enflasyon tahininin yüzde 41,5 oranında olacağı tahmin ediliyordu. Bu durumda yeni asgari ücret 24 bin 58 TL olabilir. Konuya hakim olan bazı uzmanlar da asgari ücretin 22 bin 500 TL’yi geçmeyeceğini net bir şekilde dile getiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER