ASELSAN ve HAVELSAN arasında önemli imza!

Türkiye'nin iki önemli kuruluşu arasında önemli bir anlaşma imzalandı. ASELSAN VE HAVELSAN arasındaki dayanışmayı güçlendirecek iş paylaşımı mutabakat zaptının imzalandığı törene üst düzey katılım sağlandı.

ASELSAN ve HAVELSAN arasında önemli imza!

Başkent Ankara özellikle savunma sanayimize verdikleri destek ile akıllarda yer edinen ve ülkemizin en değerli ve stratejik öneme sahibi olan kurumlarından olan ASELSAN Ve HAVELSAN arasında imzalanan mutabakat zaptına ev sahipliği yaptı.

Ankara'da düzenlenen törende önemli isimler hazır bulundu. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar'ın mutabakat metinlerini temsil ettikleri kurum adına imzalarken Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün 'de yanlarında yer aldı ve imza atan bir diğer isim oldu.ASELSAN ve HAVELSAN arasında önemli imza!UYUMLULUK MESAJI

İmzalar atılmadan önce Akyol, Nacar ve Görgün bu önemli ana dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. Yapılan konuşmaların temelinde geçmişte yaşanılan uyumluluğun sağlamlaştırıldığı ve aynı şekilde devam edeceği vurgusu yapılırken HAVELSAN Genel Müdürü Akif Nacar “İki firma olarak geçmişte uyum içerisinde çalıştık. Birçok projede iş ortaklığı yaptık. Ortak kaynakların daha verimli kullanılması ve yatırım tekrarlarının önlenmesi amacıyla birçok alanda ana başlıklar konusunda çalışma alanlarımızı belirledik” şeklinde konuştu.

ASELSAN ve HAVELSAN arasında önemli imza! - Resim : 2

DÜNYADAN GERİ KALMAMA VURGUSU

İmza atan diğer bir taraf olan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise ülkemiz anlamından yapılan anlaşmanın düzenli bir çalışma ortamı oluşturacağına ek olarak işin küresel boyutunun öneminin altını çizdi. Akyol “Artık dünya liginde iddialı ürünler yapmak için teknolojiye odaklanmak, temel stratejilerden biri olarak görünüyor. Bu faaliyete kaldıraç olan zaptı imzaladık. Mutabakatın, işbirliğini ve sinerjiyi artıracağını değerlendiriyorum” şeklinde konuşarak iki kurum arasında ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'de söz konusu mutabakat metninden duyduğu memnuniyeti ifade ederek benzer imzaların önümüzdeki dönemlerde de atılması için çalışacaklarını ve kurumların daha sağlıklı bir iş birliği ilişkisine sahip olacağını söyledi. Bu önemli imza metninin iki kurum arasında daha güçlü bir bağ oluşturması hedefleniyor.

SONRAKİ HABER