ASELSAN F-16 uçaklarını yerli ve milli cihazlar ile güçlendirmeye devam ediyor!

Türk ordusunun askeri teçhizatlarını karşılaması için kurulan ASELSAN son teknoloji ürünler ile askerlerimizin bulundukları ortamda avantajlı olmasını sağlıyor. Son olarak geliştirilen ürün hava kuvvetlerine yönelik oldu.

ASELSAN F-16 uçaklarını yerli ve milli cihazlar ile güçlendirmeye devam ediyor!

Günümüzde dünya devletlerinin ordularının güçleri, askeri personel sayısından çok ordunun sahip olduğu teknolojik güçler ile ölçülüyor. Türkiye'de son yıllarda başta insansız hava uçakları olmak üzere çok sayıda ürettiği askeri cihaz ile adından söz ettirmeyi başarıyor.

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI İÇİN YENİ CİHAZLAR GELİŞTİRİLİYOR

ASELSAN devam eden çalışmaları kapsamında askeri pilotların işini daha çok kolaylaştıracak bir cihaz geliştirdi. Türk Ordusunun gücüne güç katmasında önemli bir katkısı bulunan ASELSAN'ın geliştirdiği bu ürünün adının AESA Uçak Burun Radarı olduğu ve F-16 savaş uçaklarında kullanılacağı açıklandı. Bu cihazın entegre edilmesi sonrasında savaş uçaklarının fonksiyonlarının çok daha üst seviyelere gelmesi bekleniliyor.

Olası harp koşullarında Türk Savaş Pilotlarının entegre edilen eş zamanlı hava-hava ve hava-yer görevleri, çok sayıda hedef tespiti/takibi, görüş ötesi füze güdümü, yüksek çözünürlüklü yer görüntüsü oluşturma ve elektronik harp fonksiyonları gibi gereksinimlerde daha avantajlı olması ön görülüyor.

ENVANTERE YENİ ÜRÜNLER GİRİYOR

Özellikle son yıllarda Türkiye'de başlatılan savunma gücündeki yerli ve milli oranın artırılması çalışmaları sürüyor. Mevcut askeri ürünleri yerli sistemler ile desteklemeye ek olarak tamamen yerli üretim cihazlar vatandaşlar tarafından takip ediliyor. ASELSAN'da bu kapsamda güncel olarak çalışmalarını sürdürüyor.

SONRAKİ HABER