Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda toplu taşıma bedava mı? Bayramda Ankara, İstanbul, İzmir'de ulaşım ücretsiz mi?

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde arefe günü ve bayramda toplu ulaşım araçlarının ücret durumu merak konusu oldu. Bayramda toplu taşıma araçlarının hizmet durumuna ilişkin olarak araştırmalar sürerken Ankara, İstanbul, İzmir'de de ücret tarifesi merak edildi.

Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda toplu taşıma bedava mı?

İslam alemi Kurban Bayramı'nı idrak etmek üzere araştırmalarına başladı. Arefe gününde toplu taşıma araçları hakkında araştırmalar sürerken ''Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda toplu taşıma bedava mı? Bayramda Ankara, İstanbul, İzmir'de ulaşım ücretsiz mi?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

Kurban Bayramı dört gün sürecek. Bayram süresi ve arefe günü ile ilgili olarak toplu taşıma araçlarının hizmet durumları merak edildi. Bayramda toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı merak ediyor. ''İstanbul, Ankara, İzmir'de otobüs ve raylı sitemler bedava mı? 2024 Kurban Bayramı'nda ulaşım ücretsiz mi?'' soruları gündeme taşındı.

AREFE GÜNÜ VE KURBAN BAYRAMI'NDA TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

Kurban Bayramı günleri 16 - 17 - 18 - 19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. 15 Haziran Cumartesi günü ise arefe günü olacak. 15 - 19 Haziran tarihlerinde toplu taşımadan ücret kesintisi olup olmayacağı gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Henüz Ankara, İstanbul ve İzmir'de arefe günü toplu taşımanın ücretsiz olacağına ilişkin açıklama gelmedi. Ancak daha önce arefe günleri toplu taşıma araçları normal ücret tarifeleri ile hizmer verirken bu yıl da ücretli olacağı tahmin ediliyor.

BAYRAMDA İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İETT'den yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'nda 16 - 17 - 18 - 19 Haziran tarihlerinde kişiselleştirilmiş İstanbulkart'la ücretsiz seyahat edilebileceği duyuruldu. Yapılan açıklamanın devamında ''Ada hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvay’ı, Karaköy-Beyoğlu Tünel'i, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'na hizmet veren bagajlı taşımacılık yapan hatlarımız ile 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli olmayacak.'' denildi.

Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda toplu taşıma bedava mı? Bayramda Ankara, İstanbul, İzmir'de ulaşım ücretsiz mi?

BAYRAMDA ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Ankara'da toplu taşımanın ücretsiz olmasına dair henüz açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da toplu taşımanın 6 - 17 - 18 - 19 Haziran tarihlerinde ücretsiz hizmet vermesi bekleniyor.

Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda toplu taşıma bedava mı? Bayramda Ankara, İstanbul, İzmir'de ulaşım ücretsiz mi? - Resim : 2

BAYRAMDA İZMİR TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESHOT ve İZULAŞ bünyesinde hizmet veren otobüsler, metro ve tramvay seferleri, İZDENİZ gemileri ve İZTAŞIT otobüsleri ile İZBAN, Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacak. Ücretsiz seferler, 16 Haziran Pazar günü 00.00’dan, 19 Haziran Çarşamba günü 24.00’e kadar devam edecek.

Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda toplu taşıma bedava mı? Bayramda Ankara, İstanbul, İzmir'de ulaşım ücretsiz mi? - Resim : 3

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Öte yandan Buna göre 15 Haziran Cumartesi günü saat 00.00’dan 24 Haziran Pazartesi günü saat 07.00’a kadar yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımları ücretsiz olacak.

SONRAKİ HABER