Arefe günü oruç tutulur mu, sevabı ve fazileti nedir?

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu çerçevede arefe günü ibadetleri merak edilirken arefe gününde oruç tutmanın önemi ve gereklilikleri gündeme geldi.

Arefe günü oruç tutulur mu, sevabı ve fazileti nedir?

16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nın arefesi 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor. İbadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar "Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın fazileti ve sevabı nedir?" sorularının yanıtını araştırıyor. Arefe günü oruç tutmanın fazileti ve önemi merak konusu olmaya devam ederken dini vecibelerini gerektiği gibi yerine getirmek isteyen Müslümanlar arefe günü yapılması gerekenleri araştırırken "Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın fazileti ve sevabı nedir? Arefe günü yapılacak ibadetler nelerdir?" sorularına yanıt aramaya başladı.

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Kurban Bayramı bu yıl 16 Haziran Pazar ile 19 Haziran Çarşamba günleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı arefesi ise 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor olacak.

Arefe günü oruç tutulur mu, sevabı ve fazileti nedir?

Zilhicce ayı içerisinde idrak edilen Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken Zilhicce ayında oruç tutmak hakkında merak edilenler arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu ibadet hakkındaki fetvasında ise "Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir." denildi.

SONRAKİ HABER