Arefe günü hastaneler eczaneler açık mı kapalı mı olacak?

15 Haziran günü Kurban Bayramı'nın arefe günü idrak ediliyor. Arefe Günü ile ilgili merak edilen bazı sorulara yanıt aranmaya devam ederken bu çerçevede hastane ve eczane gibi sağlık kuruluşlarının çalışma durumları da merak edildi.

Arefe günü hastaneler eczaneler açık mı kapalı mı olacak?

İslam alemi, 2420 yılı Kurban Bayramı'nı 16 Haziran tarihinde idrak etmeye başlayacak. Bayram öncesi Arefe günü olarak adlandırılırken Arefe günü hastaneler ve eczanelerin çalışma durumları sorgulanarak ''Arefe günü hastane ve eczaneler yarım gün mü açık?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

Kurban Bayramı arefe günü bu yıl 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor. Arefe günü açık olan yerler merak ediliyor. Resmi tatillerde bankalar, noterler, eczaneler, kargolar kapalı olurken ''2024 Kurban Bayramı arefe gününde hastaneler, eczaneler yarım gün mü açık olacak?'' sorusuna yanıt aranıyor.

AREFE GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI, KAPALI MI?

Kurban Bayramı arefesi eczanelerin çalışma saatleri, sağlık kuruluşlarında işleri olanlar tarafından araştırılıyor. ''Resmi tatillerde kapalı olan eczaneler arefe günü açık mı, kapalı mı? 2024 arefe günü hangi kurumlar saat kaça kadar açık?'' sorularına da yanıt aranıyor.

Arefe günü hastaneler eczaneler açık mı kapalı mı olacak?

Arefe günleri yarım gün resmi tatil olduğundan eczaneler arefe günü saat 09.00 - 13.00 saatleri arası açık olup, 13.00 sonrası sadece nöbetçi eczaneler hizmet veriyor.

AREFE GÜNÜ HASTANELER AÇIK OLACAK MI?

Bu yıl 15 Haziran Cumartesi Arefe günü ve ardından 19 Haziran'a kadar bayram olacak. Hastaneler bu süreçte randevulu hasta kabulü yapmayacak yalnızca aciller açık olacak.

SONRAKİ HABER