Arefe günü bankalar açık mı, EFT FAST Havale yapılır mı, ne zaman gider?

Arefe günü idrak edilirken bankada işleri olanlar da çeşitli sorularına yanıt aramaya başladı. ETF FAST ve Havale ödemelerine ilişkin araştırmalar devam ederken bankaların çalışma durumları da sorgulanan konular arsında yer aldı.

Arefe günü bankalar açık mı, EFT FAST Havale yapılır mı, ne zaman gider?

Kurban Bayramı bu sene 16 - 19 Haziran tarihlerine denk gelecek. Kurban Bayramı'nın idrak edilmesi ile beraber bir gün öncesine denk gelen arefe günü için de araştırmalar başladı. Kurban Bayramı tatili dolasıyla banka çalışma saatleri gündeme geliyor.

Para çekme ve yatırma gibi banka gişelerinde işlemleri olan vatandaşlar ''Arefe günü bankalar açık mı?'' sorusuna yanıt arıyor.

AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

Arefe Günü bankalar açık olmayacak. Hafta sonu AVM gibi yerlerde hizmet veren banka şubeleri öğlen saatine kadar açık olabiliyor. Ancak bayram tatili ve bugünün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bankalar kapalı olacak. Kamu bankaları 24 Haziran tarihinden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacakken özel bankalar da 20 Haziran tarihinde açık olacak.

Arefe günü bankalar açık mı, EFT FAST Havale yapılır mı, ne zaman gider?

EFT HAVALE VE FAST İŞLEMLERİ AREFE GÜNÜ YAPILACAK MI?

EFT, FAST ve Havale işlemleri tatil süresince yapılacak. FAST hesaba hemen geçerken havale ve EFT ise bankaların açıldığı gün hesaplara geçecek.

Nakit Yatırma İşlemleri: Anlaşmalı Bankalar nezdinde ister kendi hesabınıza, ister bir başkasının hesabına PTT aracılığıyla para yatırabilirsiniz.

Nakit Ödeme İşlemleri: Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan para çekebilirsiniz.

Bireysel Kredi Ödemeleri: Bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerinizin yanı sıra anlaşmalı olunan Bankalardan kullanmış olduğunuz kredilerinize ait bireysel kredi taksitlerinin geri ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

SONRAKİ HABER