Aranan şahıslara yönelik 81 ilde operasyon! Binlerce şahsın yakaladığı bildirildi

Türkiye genelinde şehirlerde olduğu gibi çeşitli zaman aralıklarında ülkenin tamamını kapsayan aranan şahısları yakalama operasyonları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanı yapılan Çember-15 operasyonu hakkında bilgilendirme yaptı.

Aranan şahıslara yönelik 81 ilde operasyon! Binlerce şahsın yakaladığı bildirildi

Emniyet güçlerinden kaçarak firari şekilde hayatını devam ettiren şahısların adalete teslim edilme çalışmaları sürüyor. Yurdun tamamında birimlerin organize bir şekilde 4 gündür devam eden çalışmalarında arama kaydı bulunan çok sayıda kişinin yakalandığı bildirildi.

“ÇEMBER DARALIYOR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından firari suçlulara seslendi. Bakan Yerlikaya hesabından firarilere “Çember Daralıyor” dedi. Çember-15 Operasyonları hakkında konuşan Bakan Yerlikaya 4 gün boyunca ekiplerin çalışmasını sürdürdüğünü ve toplamda 2.840 şahsın yakalandığını bildirdi. Vatandaşların huzuru için operasyonlar düzenlediklerini aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

EMNİYET BİRİMLERİNDEN BAŞARILI BİR OPERASYON DAHA

4 gün boyunca 81 ilin tamamında gerçekleşen operasyonlar kapsamında ekipler tarafından baskın, kimlik ve yol kontrollerinde yakalanan şahısların kaç yıldır arandığına göre dağılımı yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yayınladığı bilgilendirme paylaşımında 0-5 yıldır aranan 2.797, 5-10 yıldır aranan 25 ve 10 yıl üstü bir süredir aranan 18 kişinin Çember-15 operasyonlarında yakalandığı açıklandı.

Ülkenin tamamını kapsayan çember operasyonlarının devamının gelmesi ön görülüyor. Son dönemde İçişleri Bakanlığının en çok önemsediği operasyonların başında aranan şahıslara yönelik operasyonlar geliyor.

SONRAKİ HABER