Araç sahiplerini ayağa kaldıran benzin ve motorin zammı ertelendi

Son günlerde fiyatı bir yükselen, bir azalan akaryakıt fiyatları vatandaşta büyük bir tepkiye neden olmuştu. Yüksek oranda indirim yaşanmasının ardından daha büyük rakamlarla gelen zamlar kontak kapatma söylemlerinin iyiden iyiye yükselmesini sağlamıştı.

Araç sahiplerini ayağa kaldıran benzin ve motorin zammı ertelendi

Araçlarında benzin ve motorin kullanan vatandaşlar geçtiğimiz günlerde gelen haber ile hayal kırıklığına uğramıştı. Yapılan açıklamada benzin ve motorine Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam geleceği ifade edilmişti.

Zamların indirimden fazla olması kadar son gelen zammın miktarının yüksekliği vatandaşın kazan kaldırmasına neden oldu. Zammın yürürlüğe girmesine saatler kala EPDK'dan duruma müdahale bilgisi geldi.

SON ANDA MÜDAHALE EDİLDİ

Haberler.com'da yer alan habere göre uygulanması beklenen benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş fiyat artışı ertelendi. Söz konusu zammın miktarının yeniden gözden geçirileceği ve Pazartesi günü uygulamaya konulacağı bildirildi.

Araç sahipleri ise zam kararının ertelenmesini doğru bulan söylemlerde bulunurlarken miktarının çok yüksek olduğunu ve bu istikrarsızlığın kendilerini zorladığını ifade ediyor. Türkiye'de 40 liranın üzerinde seyreden motorin ve benzin fiyatlarının daha fazla artması durumunda vatandaşın başta ulaşım mağduriyeti olmak üzere bir çok konuda sıkıntı yaşaması ön görülüyor.

YENİ KARAR MERAKLA BEKLENİYOR

Gelmesi son anda ertelenen zammın ardından gözler Pazartesi gününe çevrildi. Miktarın yüksek bir seviyede olması durumunda toplumda sert bir karşılığının olacağı ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER