Araç sahipleri için önemli duyuru! Zorunlu trafik sigortası platform uygulaması başlıyor

Sürücüler için önemli bir problem olarak gören Riskli sürücülerin poliçe sorunu hakkında beklenen uygulama başlıyor. "Sigorta Aracıları Telif Platformu" yarın hayatımıza giriyor.

Araç sahipleri için önemli duyuru! Zorunlu trafik sigortası platform uygulaması başlıyor

Trafiğe çıkmadan önce gerekli evrakları hazırlarken riskli statüde olan sürücülerin poliçe sorununun artık kökten çözülmesi hedefleniyor.

Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından yarın “Sigorta Aracıları Teklif Platformu” Türkiye genelinde kullanılmaya başlanılacak. Söz konusu uygulama ile sigorta şirketleri ile acenteler arasındaki bağın çok daha kuvvetlenmesi bekleniyor.

TRAFİK SİGORTASI OLAN ŞİRKETLERİN ÜYELİĞİ ZORUNLU TUTULDU

Uygulamanın usul ve esaslarını Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirledi. Söz konusu platformun sağlıklı devam etmesi adına trafik sigortası olan şirketlerin kesin olarak üyeliği zorunlu oldu. Acente şirketleri için böyle bir zorunluluk yapılmadı.

Konu ile ilgili konuşan TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut söz konusu platformun acenteler için işlerini kolaylaştıracağına vurgu yaptı.

Başkan Korkut “Genelgeye göre, şirketlerin acentelik vermemesi durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamaması poliçeye ulaşım açısından sorun oluşturabilir” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMANIN ETKİLERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK

Sürücülerin poliçeye daha kısa sürede ulaşması için yapılması adına yapılan bu çalışma memnuniyetle karşılandı. Söz konusu uygulamanın otoriteler tarafından gayet olumlu bir adım olduğu ifade edildi.

Söz konusu çalışmanın yarından itibaren hayatımıza girmesinden sonra istenilen bir geri dönüş sağlanıp sağlanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER