Araç sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni döneme geçildi

Geçtiğimiz Salı günü Resmi Gazete' de yayınlanan yönetmelik ile trafik sigortasında yeni döneme geçildi. Artık, trafik sigortasından prim teklifi alamayan sürücüler, araçların azami prim tutarlarına SEDDK karar verecek.

Araç sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni döneme geçildi

Geçtiğimiz Salı günü Resmi Gazete' de yayınlanan yeni yönetmelikle trafik sigortalarında yeni bir döneme girildi. Haberin yayımlanması üzerine trafik sigortasının kimlerin etkileneceği ve ne demek olduğu merak konusu oldu.

screenshot-6.jpg

Zorunlu trafik sigortasında verilen süre içinde sigorta prim teklifi alamayan vatandaşların azami prim tutarları Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından belirlenecek.

TRAFİK SİGORTASINDA NE DEĞİŞİYOR?

Son günlerde sıkça konuşulan trafik sigortası vatandaşlar tarafından sıkça aranan konular arasında. Yeni yönetmeliğe göre trafik sigortasında azami primleri SEDDK belirleyecek. Zaten 2017 yılından beri azami primleri Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) belirliyor.

screenshot-4.jpg

2017 yılından beri yapılan düzenlemelerde devlet müdahale etti ve illere, araç gruplarına, sürücülerin hasar geçmişine göre sigorta primlerini SEDDK belirliyor. Sigorta şirketleri ise belirlenen bu fiyatların üzerinde sigorta satamıyor. Ama isteyen sigorta şirketleri satın alabiliyor.

screenshot-2.jpg

BÜTÜN SÜRÜCÜLERİ İLGİLENDİRMİYOR

Yeni yönetmelik 24 milyon araç sahibini etkilemiyor. Birkaç yıldır. Birkaç yıldır yaşanan trafik sigortasında yaşanan sorun yüzünden çoğu sürücü sigortasını yaptıramıyor. Böylelikle riskli sürücüler, ilk kez trafiğe çıkacak ve ilk kez trafik sigortası yaptıracak olanlar bir süredir sigorta yaptırmakta zorlanıyor.

screenshot-1.jpg

Bu durum böyle devam edince vatandaşların şikayetleri artmaya başladı ve yetkililer harekete geçti. SEDDK, Trafik Teklif Platformu adı altında bir sistem kurma kararı aldı ve Resmi Gazete’ de yayımlanan yönetmelik, Trafik Teklif Platformu’nun ilk adımı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER