Arabasının arkasına astığı yazı ile korkusunu yendi!

14 yıldır ehliyeti bulunan Pelin Tuzluoğlu, arabasının arka camına astığı yazı sayesinde korkusunu yenerek başardığını anlattı.

Arabasının arkasına astığı yazı ile korkusunu yendi!

Hatay Antakya'da yaşayan Pelin Tuzluoğlu, 14 yıldır ehliyeti olmasına rağmen trafiğe çıkamadığını söyledi. Tuzluoğlu, aracının arkasına astığı not sayesinde artık trafiğe çıkabildiğini söyledi.

14 yıldır ehliyeti olmasına rağmen korkusunu yenemeyerek trafiğe çıkamayan Pelin Tuzluoğlu, arabasının arka camına astığı "Acemiyim. Lütfen anlayışlı olur musunuz" yazısının yer aldığı not sayesinde 10 gündür trafikte araç kullanıyor. 14 yıldır ehliyeti olan Pelin Tuzluoğlu, korkusunu yenemedi ve yıllardır trafiğe çıkıp araba süremedi. Trafik korkusunu bir türlü yenemeyen Tuzluoğlu, aracına "Acemiyim. Lütfen anlayışlı olur musunuz" ifadelerini içeren bir not astı. Yazdığı not sayesinde araç kullanmaya başlayan Tuzluoğlu, 10 gündür güvenle aracını kullandığını ve insanların trafikte kendisine karşı anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Trafiğe çıkmayı araçtaki not sayesinde başardığını iade eden Tuzluoğlu, diğer araç sürücülerinin kornaya basmamaya özen gösterdiğini belirtti.

Arabasının arkasına astığı yazı ile korkusunu yendi!

"KORNA ÇALDIKLARI ZAMAN ÇOK HEYECAN YAPIYORUM"

Pelin Tuzluoğlu, "Ben 14 yıldır ehliyet sahibiyim ama bir türlü cesaretim olup da trafiğe çıkamamıştım. Çocuklarım adına işim gereği sürekli araç kullanmak zorundayım. Bu şekilde bir yazıyla kendimi daha güvende hissettim. Çünkü hafriyat kamyonları ve tırlar çok tehlikeli araçlardır. Sağ olsun arkadaşlar da böyle bana daha destek oluyorlar. En azından bir korna çalma çabaları olmuyor. Kendimi daha güvende hissediyorum. Korna çaldıkları zaman çok heyecan yapıyorum. Elim ayağıma dolaşıyor. Şu an için daha güvende hissediyorum. Bir süre bu şekilde arabayı kullanmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Yazının çok faydası olduğunu söyleyen Tuzluoğlu, "Ben trafiğe çıkalı bir hafta oldu. 10 gündür bu yazı arabamın arkasında duruyor. Gerçekten çok faydası oldu. Yazı gerçekten işe yaradı. Kendimi daha güvende hissediyorum. Etrafımdaki insanlar en azından daha anlayışlı karşılıyorlar. Ben bir paniğe kapılma hissi yaşamıyorum. Alışana kadar da bu şekilde devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Sürücülerin yazıyı astığından beri kendisine iyi davranıldığını söyleyen Pelin Tuzluoğlu, yazıyı çıkarttıktan sonra sürücülerin yine aynı tutumu sergileyip sergilemeyeceklerini merak ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER