Apartman asansör yıllık bakım ücretini kim öder, giriş ve bodrum katta asansör aidatı öder mi?

Apartmanlarda en sık tartışma yaşanmasına neden olan konuların başında yer alan asansör aidatı ve yıllık bakım ücreti hakkında merak edilen soru yanıtlandı. Asansör parası için kurallar...

Apartman asansör yıllık bakım ücretini kim öder, giriş ve bodrum katta asansör aidatı öder mi?

Enflasyonda yaşanan yükseliş ne yazık ki tüm ürün ve hizmetlerin fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ederken asansör bakım ücretleri de bunlar arasında yer almıştı. Asansör parçalarına gelen zamlarla arıza ve bakım giderleri de katlanırken, artan fiyatlar sonrasında giriş ve bodrum katta oturanlar da ödemelere itiraz etmeye başlamıştı.

KİMLER ASANSÖR AİDATI ÖDEMEZ, ZEMİN KAT VE BODRUM KATTA OTURAN ASANSÖR AİDATI ÖDER Mİ?

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Feride Hilal İmal "Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz." diyerek yapılması gerekenleri duyurdu.

Apartmanda böyle bir karar alınmaması durumunda giriş kat ve kot katta oturan kişilerin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

APARTMAN ASANSÖR YILLIK BAKIM ÜCRETİNİ KİM ÖDER?

Apartmanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalardan biride apartman yıllık bakım ücreti için kimin ödeme yapacağı konusudur. Kanuni olarak asansörün aylık ve yıllık periyodik bakım masrafı ve servis ücreti kiracıya aittir. Ancak asansörün parça değişimi ve yeni parça takılması gibi giderler için ödeme ev sahibine aittir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER