Antalya'da ki yangında son durum? Hasar ne kadar?

Antalya'da Aksu Çayında çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

Antalya'da ki yangında son durum? Hasar ne kadar?

Antalya'da Aksu ilçesi Kundu Bölgesinde sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Bulunduğu bölgeden kaynaklı rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede etrafa sıçradı ve geniş alana yayıldı. Saat 13.30'da başlayan yangına müdahale hala devam ediyor.

screenshot-25.jpg

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA SAĞLIK VE İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Çevredeki vatandaşları alevler fark etmesiyle durumu hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdiler. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Ot yangınına vatandaşlar ve sivil polisler ellerindeki ağaç dalları ve bezlerle müdahale etmeye çalıştı. Ekiplerin yanan teknelere ve seraya müdahalesi sırasında rüzgarın etkisiyle alevler, yol kenarındaki palmiye ağaçlarından ormana sıçradı.

screenshot-27.jpg

2 UÇAK VE 2 HELİKOPTER HAVADAN MÜDAHALE EDİYOR

Sık ağaçların bulunduğu ve 5 yıldızlı otellere komşu denize sıfır inşa edilen çardakların arkasındaki ormandaki yangın, rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Yangına müdahale için çevre ilçelerden de Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler sevk edildi. Sık ağaçların bulunduğu alana karadan müdahale güçleşince 2 uçak ve 2 helikopter ile havadan da müdahale başladı.

screenshot-26.jpg

HASAR NE KADAR?

Kısa sürede büyüyen yangına karadan müdahale güçlenince havadan 2 helikopter ve 3 uçak müdahale etmeye başladı. Sık ağaçların bulunduğu yerde başlayan yangın 3 tekneyi kullanılamaz hale getirirken bok büyük bir alanı da yok etti.

SONRAKİ HABER