Antalya yangını son durum, Antalya'da yangın devam ediyor mu?

Antalya yangınının son durumu merak konusu olurken arama motorlarında ''Antalya da yangın devam ediyor mu?'' soruları araştırılmaya başlandı.

Antalya yangını son durum, Antalya'da yangın devam ediyor mu?

Antalya'nın Kemer ilçesinde geçtiğimiz gün önce akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızla büyümeye devam ederken çevrede yaşayan vatandaşların tahliyesi gerçekleştirilmişti. Yangına havadan ve karadan birçok ekiple müdahale gerçekleştirirken vatandaşlar da yardım etmişti.

Antalya yangınının son durumu merak konusu olurken arama motorlarında ''Antalya da yangın devam ediyor mu?'' soruları araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz sene de Antalya dahilinde birçok ilimizde orman yangını çıkarken bu sene de Mersin, Çanakkale ve Antalya gibi illerimiz yangın pençesinden kurtulamadı.

KEMER YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

kemer-de-alevler-tekrar-yukseldi-gece-goruslu-16156156-8453-m-001.jpg

Dar bir kanyona sıkıştırılan orman yangınında, hava desteğinin sonlanması ile birlikte alevler yeniden yükseldi. Antalya Kemer'de gece boyu devam eden yangın gecenin aydınlanmasına neden olurken bölgeye gece görüşlü 5 helikopter sevk edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada Kemer dışındaki tüm yangınların kontrol altına alındığı belirtildi.

Bin 50'nin üzerinde personel karadan müdahalesine devam ederken aynı zamanda 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazözle yangın söndürme çalışmaları bölgede gece boyu devam etti. Gece görüş özelliği taşıyan 5 helikopter, yoğun sortiler düzenleyerek alevleri bir yandan yayılmasını önlemeye bir yandan da söndürmeye çalışırken bölgede ekipler hızla çalışmalarına devam ediyor.

kemer-de-alevler-tekrar-yukseldi-gece-goruslu-16156156-1080-m.jpg

ANTALYA YANGIN SON DURUM NE?

Geceden bu yana yangına hem havadan hem de karadan müdahale devam ederken sadece Kemer'de çıkan yangının söndürülemediği fakat Kemer dışındaki tüm yangınların kontrol altına alındığı belirtildi.

Yangının çıktığı çevrede yaşayan vatandaşların hızla tahliyesi sağlanırken ekiplerin müdahalesinin yanı sıra bölgedeki vatandaşlar da yangın için canla başla mücadele etmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER