Antalya ve Manisa'da çıkan orman yangını büyüyor! Tahliye çalışmaları başladı!

Antalya ve Manisa'da orman yangını meydana geldi. Antalya’nın turistik ilçesi Kemer'de çıkan orman yangını hızlıca büyüdü. Bundan dolayı Devlet Hastanesi ile yerleşim yerleri tahliye edildi.

Antalya ve Manisa'da çıkan orman yangını büyüyor! Tahliye çalışmaları başladı!

Akşam saatlerinde Antalya’nın turistik ilçesi Kemer'de orman yangını meydana geldi. Bunun ile birlikte yangın hızlı bir şekilde büyümeye devam ederken ekipler ise söndürmek için müdahalede bulunuyor. Ayrıca Kemer Devlet Hastanesi ile çevredeki yerleşim yerleri tedbir amaçlı tahliye edildi.

yangin1.jpg

10 UÇAK VE 22 HELİKOPTER YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN MÜDAHALEDE BULUNUYOR

Antalya' da gece saatlerinde başlayan yangın büyüyerek devam ederken, 10 uçak ve 22 helikopterin katılımı ile sabahın erken saatlerinde müdahale işlemi devam ediyor. Antalya dışında Manisa'da başlayan yangına müdahale sürüyor.

ALEVLER BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!

yangin2.jpg

Saat 221.00'de Antalya'nın Kemer ilçesinde bağlı Değirmendere Mahallesi’nde Kemer - Antalya karayolu kenarındaki ormanda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyümeye başladı. Ekipler, yerleşim yerleri ve karayolunun yakınındaki yangının söndürülmesi için bölgeye sevk edildi.

15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracının dışında ayrıca yangına çok sayıda ekipte müdahaleye devam ediyor. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verirken tedbir amaçlı yerleşim yerleri de boşaltıldı.

YANGIN 3,5 KİLOMETRE YAYILDI!

yangin3.jpg

Kemer ilçesi Göynük Mahallesi Değirmendere mezarlık mevkiinde başlayan yangın yaklaşık 3,5 kilometre batı istikametinde ilerledi. Bunun ile birlikte esen rüzgarın etkisi ile ilerleyen yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor.

BAKAN YARDIMCILARI YANGIN BÖLGESİNE İNDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yangın bölgelerine giderek sahada bilgi aldı.

SONRAKİ HABER