Antalya Aksu'da orman yangını çıktı

Türkiye orman yangınları ile mücadele etmeye devam ederken ne yazık ki son dakika orman yangını haberi Antalya Aksu'dan geldi. Aksu orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?

Antalya Aksu'da orman yangını çıktı

Antalya Aksu'dana gelen son dakika orman yangını haberi yüreklerin bir kere daha yanmasına neden oldu. Küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkelerin başında yer alan Türkiye'de aşırı sıcak havaların etkisiyle orman yangınlarında da artış yaşanmıştı. Ormanlarımız alınan tüm tedbirlere rağmen alev alev yanarken bir son dakika orman yangını haberi de Antalya'dan geldi.

ANTALYA AKSU ORMAN YANGINI SON DURUM NE, ANTALYA'DA ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ, KONTROL ALTINA ALINDI MI?

antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yurtpınar Mahallesi Söğütlük mevkisindeki evlerin ve seraların yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor.

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdükleri ancak şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının gücünü arttırdığı ifade edildi. Rüzgarın yönünü değiştirmesi de yangını kontrol altına alma çalışmalarını zorlaştırırken takviye ekiplerle yangına müdahalenin devam ettiği açıklandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER