Antalya açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Antalya'nın Demre İlçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından büyük panik yaşanırken uzmanlardan da açıklama geldi.

Antalya açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.55'te, Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Demre'ye yaklaşık 19 kilometre mesafede olan depremin, 35,12 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Antalya'nın Demre İlçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan açıklama geldi.

ANTALYA AÇIKLARINDA 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'dan aktarılan bilgiye göre; Antalya'nın Demre İlçesi açıklarında saat 16:55'te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 35.12 km olarak açıklandı.

Antalya açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ersoy, "35 km'lik deprem alt kabukta olmuş olabilir. Bu derinlik doğruysa bizim üstte beklediğimiz deprem derinliği 30 km'yi geçmez. Belki yine ayrı yerlerde olmakla birlikte Afrika'nın Anadolu'ya zorlama ile meydana gelmiş deprem olarak bakabilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Antalya açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! - Resim : 2

Söz konusu depremin henüz büyük bir deprem için işaret olmadığına değinen Prof. Dr. Ersoy, ‘’Demre açıklarındaki depremin büyüklüğünde öngörüde bulunamam ama 6 büyüklüğündeki depremler hasarın başladığı depremlerdir bizde. Çok sık depremler görüyoruz ama yıkıcı depremleri henüz görmedik.'' diyerek değerlendirmesini sonlandırdı.

Deprem kısa süreli panik yaratırken herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER