Ankaralı sürücüler dikkat! Zorunlu trafik sigortası alamayanlar için yeni dönem başlıyor

Ankaralı sürücüleri de ilgilendiren haber geldi. Poliçe mecburiyeti sisteminde yeni döneme giriş yapılıyor. Trafik sigortası alamayan sürücüler için yeni dönem başlıyor.

Ankaralı sürücüler dikkat! Zorunlu trafik sigortası alamayanlar için yeni dönem başlıyor

Zorunlu trafik sigortası alamayan sürücüleri ilgilendiren haber geldi. Poliçe mecburiyetin sisteminde yeni dönem bugün itibariyle başladı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) esaslarını belirlediği, Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kurulan platform uygulamasında, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutuldu ve sisteme entegrasyonların sağlandığı açıklandı.

Riskli sürücü olması sebebiyle sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortası teklifi vermekten kaçındığı sürücüler, yapılan çalışma sonucunda üyeliği sağlanan 17 bin sigorta acentesi üzerinden sigortalarını yapabilecek.

Sigorta şirketleri, aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle platform üzerinden organik şekilde süreçleri yürütecek, hukuksal bağı olmayan iki taraf arasında sadece platformda geçerli olmak üzere sözleşme yapılacak. Böylelikle aracılık sözleşmesinde teminat mektubu sunulması ya da kefalet sigortası istenmeyecek, sigorta şirketi, acenteye sadece tek bir şirket ile çalışılması gerektiğine ilişkin kısıtlama koyamayacak, acentenin müşteri portföy hakkına zarar verecek herhangi bir düzenleme yapılamayacak.

ANKARALI SÜRÜCÜLERİ DE İLGİLENDİRİYOR

Süreç ise şu şekilde işleyecek; Sigorta şirketinden 10 dakika gibi kısa bir sürece teklif alınacak. Bu süreç içerisinde acenteler diğer sigorta şirketlerinden de teklif alabilecek. Sigortalı şirketini seçtikten sonra aynı ekranda poliçe tanzim edilecek.

Ankaralı sürücüleri de ilgilendiren poliçe mecburiyeti sisteminde yeni dönem ise bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER