Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca kimdir, kaç yaşında?

Bugün Ankaragücü ile Rizespor maçının ardından maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atan başkan Faruk Koca hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca kimdir, kaç yaşında?

Bugün Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Yaşanan bu olayın ardından ise Meler, güvenlik güçleri ile dışarıya çıkarılırken hem Meler hem de Koca hastaneye kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda Koca'nın gözaltına alındığı ifade edildi. Şu an hastanede hala tedavi gören ve kalp krizi riski olduğu belirtilen Meler hakkında merak edilenler ise artmaya başladı.

FARUK KOCA KİMDİR?

Gündeme yumruk atma olayı ile gelen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca 1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi.

Lise mezunu olan Faruk Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekilli olarak görev aldı. 2021 yılında Ankaragücü'nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca, başkanlığa seçildi.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca, güncel olarak ise MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı olarak görev alıyor.

SONRAKİ HABER