Ankara'dan kalkması ile biliniyordu! Doğu Ekspresi kaza yaptı

Ülkemizin son yıllarda popülerliği çok fazla artan ve önemli bir gelir kapısı olan Doğu Ekspresi ile ilgili üzücü bir haber geldi. Edinilen bilgiye göre Doğu Ekspresi Kayseri'de bir araca çarptı.

Ankara'dan kalkması ile biliniyordu! Doğu Ekspresi kaza yaptı

Özellikle ülkemizdeki gençler tarafından büyük bir ilgi gösterilen Doğu Ekspresinden korkutan bir haber geldi. Doğu Ekspresinin rotasında giderken Kayseri'de hafif ticari bir araca çarptığı ifade edildi.

100 yıla yaklaşan bir geçmişi olan fakat aradan geçen yıllarda farklı güzergah şekilleri ile günümüze kadar gelen Doğu Ekspresi özellikle son yıllarda popülerliğini iyice arttırmış, binlerce vatandaşın bilet bulmak için uğraştığı bir deneyim haline gelmişti. Söz konusu yolculuk 1 günden fazla sürmesine rağmen insanlar yol boyunca gördükleri manzaralar konforlu bir tren yolculuğundan dolayı bu ulaşım şeklini tercih etmeye başlamışlardı.

Ankara'dan kalkması ile biliniyordu! Doğu Ekspresi kaza yaptı

DOĞU EKSPRESİ BİR ARACA ÇARPTI

TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından sağlanan bu yolculuk ile ilgili gelen haber vatandaşları korkuttu. Edinilen bilgiye göre Tren Kayseri'den Sivas'a giderken bir hafif ticari araca çarptı. Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşanan kazada iddiaya göre hafif ticari araç hemzemin geçit kapanmak üzereyken geçmeye çalıştı. Bu esnada raylardan geçen tren ise araca çarptı ve aracın ön kısmı koptu. Yaşanan kazada en büyük teselli ise aracın içindeki 3 vatandaşın kazadan sağ salim kurtulması oldu.

Kazanın ardından hemen tren durdu ve olay yerine ekipler sevk edildi. Yolcular ve aracın içindekiler korku dolu anlar yaşarken Kayseri-Ankara ve Kayseri-Sivas demiryolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Yaşanan olayın ardından tren 1 saat gecikmeli olarak yoluna devam etti.

Polis söz konusu olay ile ilgili geniş bir soruşturma başlatırken, yaşanan kaza haberi kısa sürede gündem oldu. Can kaybının yaşanmadığı kazanın bir daha yaşanmaması için daha sıkı tedbirler alınacağı ön görülüyor.

SONRAKİ HABER