Ankara’dan Eskişehir’e uzanan hırsızlık! 2 milyon liralık kabloyu çalan hırsızlar yakalandı

Ülkemizde çeşitli asayiş olayları meydana gelmeye devam ediyor. Yaşanan asayiş olaylarına ilişkin bilgiler güvenlik güçleri tarafından kamuoyu ile paylaşılırken Ankara’dan Eskişehir’e gelerek 2 milyon TL'lik hırsızlık yapan kişilerin yakalandığı öğrenildi

Ankara’dan Eskişehir’e uzanan hırsızlık! 2 milyon liralık kabloyu çalan hırsızlar yakalandı

Kentlerin güvenlik ve huzurunu sağlamaya yönelik güvenlik güçlerinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gelen her ihbarı titizlikle değerlendiren ekipleri başarılı operasyonlara imza atarken denetim, devriye ve uygulamalar sırasında da elde edilen verileri kamuoyunun bilgisine sunmaya devam ediyor.

Son olarak Ankara’dan Eskişehir’e gelerek 2 milyon TL değerinde enerji nakil kablosu çaldığı tespit edilen 5 şüpheliden 4'ünün jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandığı bildirildi. Olaya ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

2 MİLYON TL DEĞERİNDE KABLO ÇALINDI

Edinilen bilgilere göre Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde 6 farklı işyerinde meydana gelen ve 2 milyon TL değerindeki bin 200 metre enerji nakil kablosunun çalındığı olaylar ile ilgili Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), İl Emniyet Müdürlüğü ve Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan incelemeler sonucunda hırsızlık olaylarını Ankara’dan 2 kamyonet ile gelen 5 şüphelinin gerçekleştirdiği tespit edildi.

aw054580-03.jpg

ANKARA'DA OPERASYON DÜZENLENDİ

Olay faillerinin yakalanması ve çalınan malzemenin ele geçirilmesi amacıyla JASAT ekipleri tarafından Ankara’da düzenlenen operasyonlar sonucunda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait araçta yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 80 bin TL olan 60 adet inşaat iskelesi ele geçirildi. İnşaat iskelelerinin, Ankara’nın Çankaya İlçesi Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinden çalındığı tespit edildi.

aw054580-02.jpg

Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 2 şüpheli ise ‘İş Yerinden Hırsızlık’ suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili 1 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların da devam ettiği öğrenildi. Öte yandan ekiplerin hırsızlık suçlarına karşı hummalı çalışmaları da devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER