Ankara'da Türk Kızılay tarafından işitme engellilerin kan vermesi için etkinlik düzenlendi

Türk Kızılay toplumun her kesiminden uygunluklarına göre kan vermek isteyenleri sisteme dahil etme kapsamında bugün önemli bir etkinliğe imza attı. Yapılan etkinlikte işitme engelli bireylerin tercümanlar aracılığı ile kan vermesi sağlandı.

Ankara'da Türk Kızılay tarafından işitme engellilerin kan vermesi için etkinlik düzenlendi

Türk Kızılay tarafından kan vermek isteyen işitme engelli vatandaşlar için anlamlı bir harekete imza atıldı. Ankara'da bulunan Türk Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi'nde işitme engelli vatandaşlara özel kan verme etkinliği düzenlendi.

İŞİTME ENGELLİ BİREYLER KOLAYCA KAN BAĞIŞI YAPABİLECEK

Konu ile ilgili Türk Kızılay Kan Bağışçısı Yönetimi Müdürü Dr. Metin Kalender yaptığı açıklamada işitme engelli vatandaşların kan verme sürecini daha kolay hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu bağlamda doldurulması gereken soruları daha iyi anlamaları için videolar hazırladıklarını ifade eden Kalender “Doldurulacak formların videolarını çekip dijital mecralarımıza yerleştirdik. Vatandaşlarımız gelmeden önce bu videoları izleyerek aslında geldiklerinde formlarda nelerle karşılaşacağını önceden anlayacaklar. Geldikten sonra da sadece doktorla olan iletişimde tercümanlar eşliğinde çalışacaklar. Bu da hız anlamında büyük bir avantaj sağlayacak” diyerek işitme engelli bireylerin işlerini kolaylaştırdıklarını belirtti.Ankara'da Türk Kızılay tarafından işitme engellilerin kan vermesi için etkinlik düzenlendi

“TERCÜMAN OLDUKTAN SONRA İŞİTME ENGELLİLER DAHA ÇOK GELMEK İSTER”

Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Bülent Tekin özellikle kan verme sürecinde tam olarak iletişim kurulamadığı için işitme engelli bireylerin kan vermekten vazgeçtiğini belirterek “tercüman olduktan sonra işitme engelliler daha çok gelmek ister. Soru cevapları daha hakim olup, doğru cevaplar verebilirler. Tercüman desteği devamlı olursa kan bağışı yapmak isteyen işitme engelliler daha fazla gelebilirler. Tüm işitme engellilerin kan bağışı yapmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan bu çalışmanın ardından işitme engelli bireylerin kan vermeye daha çok talep göstermesi bekleniyor. Ayrıca toplumun her kesiminden insanların sağlıkları el verdiği sürece kan vermeleri büyük önem taşıyor.

SONRAKİ HABER