Ankara’da trafiğe çıkacaklar dikkat! Hız ihlallerinde yeni dönem başlıyor

Ankara’da trafiğe çıkacaklar artık çok daha dikkatli olmak zorunda. Artık hız ihlallerinde ve radar tespitlerinde yapay zeka devreye girecek.

Ankara’da trafiğe çıkacaklar dikkat! Hız ihlallerinde yeni dönem başlıyor

Ankara’da trafiğe çıkacaklar için artık hız ihlalleri ve radar tespitlerinde yapay zeka dönemi başıyor. Ankara dahil yurdun birçok noktasında yapay zekalı radar cihazları hız ihlallerini, araçların radara girmesini ve diğer trafik ihlallerini daha hızlı tespit edebiliyor.

AYNI YÖNDE 4 ŞERİTTEKİ ARAÇ KONTROL EDİLEBİLİYOR

Ankara’da trafiğe çıkacaklar dikkat! Hız ihlallerinde yeni dönem başlıyor

Hürriyet’in haberine göre yeni nesil yapay zeka destekli mobil hız tespit cihazları, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinden itibaren bu cihazlarla kullanılmaya başlandı. Bu cihazlar, tripod ya da bir araç üzerine kurularak aynı yönde 4 şeritteki tüm araçların hız tespitini yapabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) trafik birimleri, 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen hız ihlal tespit sistemlerini kullanmaya başladı. Bu cihazlar trafik polisi ve jandarma trafik ekipleri tarafından da kullanılıyor

PLAKA VE HIZ VERİLERİNİ ANINDA OKUYABİLİYOR

Yeni nesil radar tespit cihazlarının en önemli özelliği ise operatör olmadan da karayolundaki araçların plaka ve hız verilerini anında okuyabilmesi. Bu doğrultuda EGM PolNet ağına gönderilen verilerin sistem tarafından otomatik bir şekilde hız ihlali sorguları yapılıyor ve ihlal verisi anlık olarak trafik ekiplerine bildiriliyor. Böylece anlık olarak kural ihlali yapan sürücüye gerekli yasal işlemler yapılıyor.

Tüm hava şartlarında gündüz ve gece hız tespiti yapabilen yapay zeka destekli yeni nesil radar tespit cihazı, Ankara dahil tüm otoyol ve karayollarında aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER