Ankara’da merkezi sistem kalorifer ne zaman yanar 2024 Kalorifer ne zaman yakılacak?

Havaların artık yavaş yavaş soğuması ile birlikte pek çok kişi ısınma sistemlerinin ne zaman devreye gireceğini araştırmaya başladı. Merkez sistem kaloriferler her ilde farklı zamanlarda yanabilmektedir. Valilikler her yıl merkezi sistem kalorifer yakma tarihlerini açıklıyor.

Ankara’da merkezi sistem kalorifer ne zaman yanar 2024 Kalorifer ne zaman yakılacak?

Merkezi sistem kalorifer binalarda hala kullanılmaya devam ediyor. Bu noktada başkentte 2024 merkezi sistem kalorifer yanma tarihi belli oldu mu?

MERKEZİ SİSTEM KALORİFERLER NE ZAMAN YANACAK?

Merkezi sistem kalorifer yanma tarihleri il il farklılık göstermektedir. Bu noktada kararları her ilin valiliği vermektedir. Ankara Valiliği henüz merkezi sistem kaloriferlere ilişkin bir açıklama yapmadı.

15 DERECE DETAYI

Geçtiğimiz yıllarda merkezi sistem için yapılan açıklamada, “Kişi ve toplum sağlığının korunması, genel anlamda devletin görev ve sorumluluğundadır. Kış mevsimi mevsim hastalıklarının yaygın olarak görülebileceği bir dönemdir. Özellikle gece hava sıcaklığının 15 derecenin altına düştüğü durumlarda merkezi ısıtma sistemi bulunan bina ve sitelerde kalorifer yakılmaması sonucu vatandaşlarımızın başta mevsim hastalıkları olmak üzere, üst solunum yolu hastalıklarına yakalanma riski bulunmaktadır” denilmişti.

2023 YILINDA NE ZAMAN YANMAYA BAŞLAMIŞTI?

Buna göre geçtiğimiz yılın açıklamaları da merak konusu oldu. 2023 yılı içerisinde ortalama olarak sistemler 15 Kasım 2023 tarihinde yanmış 15 Nisan 2024 tarihinde kapatılmıştı. Buna göre Ankara için de bu yıl benzer tarihlerde kalorifer yanma duyurusunun yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER