Ankara'da İtalya kültürü tanıtıldı

Ankaralılar İtalya'nın Dolomitler bölgesinin zengin kültürünü yansıtan ve farklı sanatçıların eserlerinin bulunduğu 'Bir zamanlar Denizin Olduğu Yer' adlı sergide buluştu.

Ankara'da İtalya kültürü tanıtıldı

İtalya'nın Dolomitler bölgesinin zengin kültürünü yansıtan ve 10 sanatçının farklı tarzdaki eserlerinin bulunduğu 'Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer' adlı sergi, CerModern’de Ankaralı sanatseverlerle buluştu. İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’nin ev sahipliği yaptığı serginin açılışına Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve bazı devlet büyükleri katıldı.

154.png

SERGİ TÜRK VE İTALYAN HALKININ GÜÇLÜ BAĞLARINA HİZMET EDİYOR

Serginin, Türk ve İtalyan toplumu arasındaki güçlü bağlara hizmet ettiğini belirten Bozay, aynı zamanda Dominitler'in zengin kültürünü ve tarihini ve doğasının dönüşümünü de yansıttığını dile getirdi. Büyükelçi Marrapodi ise sergiyle birlikte Dolomitler bölgesinin geleneklerini ve doğal güzelliklerini paylaşmak istediklerini, o bölgenin aslında çağdaş sanatıyla tüm dünyada öne çıktığını ifade etti.

Serginin düzenlenmesine katkı sağlayan Südtiroler Künstlerbund Derneği Yöneticisi Alexander Zoeggeler de dernek bünyesinde 500 sanatçının bulunduğunu ve amaçlarının sanatçılar ve sanatseverler arasında bir köprü kurmak olduğunu belirtti.

Serginin sürekli bir değişim duygusu geliştirmeye yönelik olduğunu belirten Zoeggeler, 'Sergi, 10 sanatçının dünyalarına kaptırmaya, sürekli bir değişim duygusu geliştirmeye ve metaforik olarak bir denizin kaybolmasıyla yeni ufukların açıldığını fark etmeye bir davet niteliğindedir” dedi.

SONRAKİ HABER