Ankara’da devlet kurumuna 18-30 yaş arası temizlik görevlisi alımı başladı

Kamu kurumları, kurumlar içerisindeki açık personel alımlarını doldurmak için dönemsel olarak personel alım ilanlarını yayımlıyor. Aktarılan son habere göre Ankara'da devlet kurumuna 18-30 yaş arası temizlik görevlisi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak başladı.

Ankara’da devlet kurumuna 18-30 yaş arası temizlik görevlisi alımı başladı

Alımların Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yapılacağı açıklandı. Temizlik görevlisi kadrosu için yapılacak alımların daimi olacağı ve şu an için 11 kişinin işe alınacağı açıklandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

26 Ocak tarihine kadar devam edecek başvurularda adayların taşıması gereken başvuru şartları şu şekilde:

  1. Türk vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak,
  4. Askerlik ile ilişiği bulunmamak,
  5. Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi ve/veya kronik hastalığının bulunmaması gerekmektedir.
  6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,
  7. Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda gösterilen ve tercih ettikleri görev unvanlarına ilişkin meslek kolunun gerektirdiği şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 22 Ocak – 26 Ocak tarihleri arasında online bir şekilde yapabileceği belirtildi. Kura çekimi ile yapılacak olan personel alımında gerçeğe aykırı beyanda bulunanların göreve başlama süreci/işe alım sürecinde iptallerin yapılabileceği belirtildi.

İSTENİLEN BELGELER NELER?

BTK’da temizlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler, başvuru şartlarını taşımaları halinde 1 adet kimlik fotokopisi, Adli Sicil Durum Belgesi ve Askerlik Durum Belgesi ile başvurmaları gerekiyor. Temizlik işlerinde çalışmaya elverişli olan, 18-30 yaş arasında olup Ankara il sınırları içerisinde ikamet edenlerin alımlara başvurabileceğinin altı çizildi.

SONRAKİ HABER