Ankara'da deprem bölgesindeki arabaların şasi numaralarını yurt dışından gelen araçlara koyan çete çökertildi

Ankara'da akıllara durgunluk veren bir olayın yaşandığı öğrenildi. Türkiye'nin yaşadığı en büyük doğal afetler arasında gösterilen 6 Şubat depremi sonrası hurdaya çıkan araçların şasi numaralarını yurt dışından gelen araçlara yerleştiren şahıslar düzenlenen operasyon ile yakayı ele verdi.

Ankara'da deprem bölgesindeki arabaların şasi numaralarını yurt dışından gelen araçlara koyan çete çökertildi

Art niyetli kişilerin işlediği suç pes dedirtti. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve geçtiğimiz gün 1. yılı geride kalan depremlerden dolayı ülkede halen yaraları sarma çalışmaları devam ederken, bazı art niyetli kişilerin bölgeye gittiği ve orada depremden dolayı kullanılamayacak hale gelen araçların şasi numaralarını alarak yurt dışından gelen araçlardaki şasi numaraları ile değiştirdiği öğrenildi.

35 MİLYON TL'LİK HAKSIZ KAZANÇ

Yaşanılan bu olayın Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, tarafından tespit edilmesinin ardından 3 şehirde operasyonlar düzenlendi. Ankara merkezli operasyonda suçlular 3 ay süren takip sonunda kıskıvrak yakalandı. Zanlıların 19 kişi olduğu ve tam 35 milyon TL'lik bir kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Suçu işleyen şebekenin yakalanmasının ardından sahne şasi numarası kullanan 35 otomobil Ankara Emniyet Müdürlüğü otoparkında sergilendi.

BÜYÜK TEPKİ

Bulgaristan sınırından ülkemize yasal yollarla sokulan fakat sonradan sahte şasi numarası konulan araçlar adeta bir filo halinde teşhir edildi. Deprem yaşandıktan sonrasında ise o dönemlerde en çok yaşanan durumların başında yağma olayları gelmişti. Yaşanan bu durum art niyetli insanların neler yapabileceğini gözler önüne serdi. Yakalanan 19 kişi adli makamlar tarafından işlemleri tamamlanmak üzere emniyete götürüldü. Milyonlarca insanın etkilendiği deprem bölgesinden bu şekilde faydalanan suçlulara vatandaş tarafından büyük tepki gösterildi.

SONRAKİ HABER