Ankara'da Çocuk müstehcenliği operasyonu! Yurt genelinde tutuklamalar yapıldı

Ankara'da okuyanların kanını donduran olayda müstehcen içeriklerde çocukların kullanılmasında adı geçen isimlere operasyon düzenlendi. Yurt genelinde yapılan operasyonlarda bir çok kişi tutuklandı.

Ankara'da Çocuk müstehcenliği operasyonu! Yurt genelinde tutuklamalar yapıldı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir operasyonda ortaya şok sonuçlar çıktı. Başkent Ankara ve bir çok ilde çocukların yer aldığı müstehcen görüntüler çekildiği ve bunun ticaretinin yapıldığı ortaya çıktı.

Çocuklara yönelik gerçekleştirilen sapkın davranışların ortaya çıkması ülke gündemine bomba gibi düştü. Bir şahsın telefonundan çıkan bilgiler ile adeta her şey çorap söküğü gibi peş peşe geldi. Edinilen bilgiye göre S.K ismin cep telefonunun incelenmesi sonucu hayret verici bilgiler ortaya çıktı.

20 İLDE OPERASYON

Söz konusu şahsın telefonundan kullandığı uygulamalardaki sohbet odalarını detaylı olarak inceleyen Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı yetkililer bazı sohbet gruplarında çocuk müstehcen içerikleri ticaretinin yapıldığını ortaya çıkardı.

Tespit edilen durumun ardından emniyet güçleri hızlı bir şekilde harekete geçerek Ankara merkezli 20 şehirde operasyon gerçekleştirme kararı aldı. Kararın ardından Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Bolu, Muğla, Yalova Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Adana, Ağrı Kayseri, Konya, Malatya, Mersin ve Tokat'ta 37 kişi yakalandı.

35 KİŞİYE TUTUKLAMA KARARI

Yapılan operasyon sonucu 37 kişi çok sayıda dijital içerik ile yakalandı. 37 kişi gözaltına alınıp emniyete götürüldü. Sorguların tamamlanmasının ardından 37 kişiden 35'i tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

Olayı öğrenen ve büyük bir tepki ile karşılayan vatandaşlar böylesine yüz kızartıcı suçların işlenmesinin önüne geçilmesi için çok daha caydırıcı önemler alınması çağrısında bulundu.

SONRAKİ HABER