Ankara'da bugün gece saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Ankaralılar dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte tüm gün kuvvetli sağanak yağışın beklendiği öğrenildi.

Ankara'da bugün gece saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte Ankara'da bol yağışlı bir günün geçeceği öğrenildi. Sabah saatlerinde itibaren etkili olacak olan bu yağışlar hakkında yapılan açıklamalara göre tüm gün şiddetini azaltmadan devam edeceği belirtildi.

ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ TÜM GÜN ETKİ EDECEK!

Yapılan bu açıklamalar çerçevesinde Meteoroloji tarafından yayımlanan saatlik hava durumu ise şu şekilde duyuruldu;

Ankara'da bugün gece saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

METEOROLOJİK UYARI VERİLDİ!

Bu çerçevede Ankara ili de dahil olmak üzere MGM'den sarı ve turuncu kodlu Meteorolojik uyarı paylaşılmıştı. Yapılan uyarı ile birlikte "Batı Karadeniz'de beklenen yağışların; bu akşam ve gece saatlerinden itibaren yarın (09.12.2023 Cumartesi) Bolu, Karabük, Çankırı ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül) kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Bolu'nun, Çankırı'nın ve Ankara'nın kuzey ilçelerinin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde ifadeler ile bugün gece yarısına kadar sağanak yağışın etkilerinin devam edeceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER