Ankara'da 6 Şubat depreminin yıl dönümüne özel deprem tatbikatı düzenlendi

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümüne özel bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD tarafından gerçekleştirilen depreme yüzlerce personel katıldı

Ankara'da 6 Şubat depreminin yıl dönümüne özel deprem tatbikatı düzenlendi

Geçen yıl yaşanan ve resmi rakamlara göre 53 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde ülke genelinde vatandaşları bilinçlendirme amacıyla yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilin etkilendiği bölgede çok ağır bir hasar oluşmasına sebebiyet veren depremlerin bugün 1. yıl dönümü olması nedeniyle yurt genelinde anma törenleri düzenleniyor. Yaşanan acının halen etkileri sürerken, yaşanması muhtemel yeni depremlere hazırlıklı olunması amacıyla AFAD tarafından Ankara'da bir tatbikat gerçekleştirildi.

Ankara'da 6 Şubat depreminin yıl dönümüne özel deprem tatbikatı düzenlendi

TATBİKATA GENİŞ KATILIM

Yenimahalle ilçesinde AFAD ekipleri tarafından gece saatlerinde yapılan tatbikata yüzlerde personel katıldı. Farklı kurumların arama kurtarma ekiplerinin de dahil olduğu tatbikatta daha önceden planlanmış bir çok senaryo gerçekleştirildi. Yapılan tatbikat hakkında konuşan Ankara AFAD Müdürü Soner Tüter, “Biz burada 6 Şubat’ı Anma Etkinlikleri kapsamında Ankara’da faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri ile beraber enkazda hareket tarzlarımızı geliştirebilmek ve daha faydalı olabilmek için tatbikat düzenledik. Tatbikatımıza 14 ekip 300 personel, 38 araçla 9 arama kurtarma köpeğimiz mevcut” diyerek katılımın genişliğini belirtti.

Özellikle olağanüstü dönemlerde yaptıkları fedakar çalışmalar ile adlarından söz ettiren AFAD ekipleri vatandaşlarımızın günümüzde en çok maddi ve manevi olarak en çok destek verdiği kurumlar arasında yer alıyor.

SONRAKİ HABER