Ankara ve İstanbul'a meteor mu düştü?

Ankara, İstanbul, Bursa ve diğer birkaç şehirde gökyüzünde gök taşı görüldü. Bunun üzerine Ankara ve İstanbul'a meteor düşüp düşmediği merak edildi.

Ankara ve İstanbul'a meteor mu düştü?

Dün gece saatlerinde Türkiye'nin birçok şehrinde gökyüzünde görülen meteor heyecan yaşattı. Vatandaşlar, gökyüzünde görülen meteoru an be an kayıt altına aldı. Meteor görülmesi, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Akşam saatlerinde gökyüzünü aydınlatan meteoru görenler büyük heyecan yaşadı ve kameralara sarıldı. Sosyal medyada gündem olan görüntülerden sonra meteorun düşüp düşmediği araştırılıyor.

TÜRKİYE UZAY AJANSI MERAK EDİLENLERİ AÇIKLADI

Türkiye Uzay Ajansı, X hesabından konu ile ilgili paylaşım yaptı.

Açıklamada ise “Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu” ifadeleri kullanıldı. Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler hakkında bilgi verilen paylaşımda, “Meteorda bulunan farklı elementler, Dünya atmosferinde yanarken farklı renkler oluşturabilmektedir. Örneğin, sodyum parlak turuncu-sarı bir renk oluşturabilirken, magnezyum yeşil veya mavi tonlar, iyonize kalsiyum (Ca+) ise mor renk oluşturabilmektedir. Meteorda bulunan bu elementler, atmosferik giriş sırasında görülen renklerin oluşmasında önemli bir etkendir.

Ankara ve İstanbul'a meteor mu düştü?

Paylaşımında devamında şu ifadeler yer aldı:

"Hız: Daha hızlı hareket eden meteorlar, daha parlak ve renkli görüntüler oluşturmaktadır.

Atmosfer Koşulları: Atmosferdeki farklı gazlar, buharlaşan meteorid materyalı ile etkileşime girerek belirli renkleri yayabilmektedir. Örneğin, oksijen ve azot atomları kırmızı renkler oluşturmaktadır.

Meteoridin Boyutu: Daha büyük meteoridler, girişlerinde daha fazla enerji salarak daha yoğun renkler oluşturabilirler. Genel olarak, bu faktörler çeşitli renklerin ortaya çıkmasına neden olur, bu da her meteorik olayı benzersiz ve görsel olarak etkileyici bir doğa olayı haline getirmektedir."

Türkiye Uzay Ajansı, açıklamalarıyla merak edilen sorulara cevap verdi. Sosyal medyada konu ile ilgili çok sayıda görsel paylaşıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER