Ankara ve çevre illerde Filistin'de hayatını kaybedenler için namaz kılınıp dua okundu

Filistin ve İsrail arasında çıkan savaşta şiddetin dozu giderek artıyor. Son olarak bugün Mescid-i Aksa'da namaz kılan müslümanlara saldıran İsrail polisine karşı tepkiler büyüyor.

Ankara ve çevre illerde Filistin'de hayatını kaybedenler için namaz kılınıp dua okundu

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları artarken Filistin bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

ANKARA

Ankara Hacı Bayramı Veli Camii’nde cuma namazının ardından Filistin’de hayatını kaybeden siviller için gıyabı cenaze namazı kılındı. İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda Ankara Hacı Bayramı Veli Camii’nde İsrail’in saldırılarında Filistin’de ölen siviller için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

screenshot-13.jpg

Cenaze namazının ardından İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Bölge Başkanı Harun Özçelik basın açıklaması yaptı. Özçelik, Filistin’in 75 yıldır işgal altında olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar yüzbinlerce insan katledildi. Gazze 17 yıldır ambargo altında. Siyonistler insanlıktan çıkmış vaziyette. Gazze halkını tüm insani ihtiyaçlardan mahrum bırakıyorlar.

Gazze nefes alamıyor. Tüm girişimler bastırılmış, bütün dünya sırtını dönmüş, Gazze’yi unutmuş durumda. Gazze’de son 6 günde 500’e yakın çocuk katledildi, yüzlerce kadın, binlerce sivil katledildi, binlerce bina yıkıldı. Tarihin ender olaylarından birine şahitlik ediyoruz. Mazlum, mağdur edilmiş, mahkum edebilmek için kat kat hapislerin içine konulmuş bir milletin nasıl özgür olabildiğine, nasıl kahramanlıklar yapabildiğine şahitlik ediyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Filistin" konulu cuma hutbesi Fatih ve Taksim camilerinde okundu. Hutbede, "Siviller, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, topyekun bir halk korkunç silahlarla bombalarla katledilmiştir. Gazze’de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmü yaşanmaktadır. Bütün bu baskı ve zulümlerin karşısında Müslümanlara özgürlük mücadelesinde direnmekten başka çare kalmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

screenshot-12.jpg

SAKARYA

Adapazarı ilçesindeki Orhan Cami'de kılınan cuma namazında okunan hutbede zulümle abat olunamayacağı belirtildi. İslamiyet'in barış ve esenlik, adalet ve merhamet dini olduğu ifade edilen hutbede, İslam'a göre bütün insanların din, can ve mal dokunulmazlığına sahip olduğu kaydedildi.

DÜZCE

Düzce'de cemaat cuma namazı sonrası, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla Cedidiye Camisi önünde toplananlar, tekbir getirerek savaş karşıtı sloganlar attı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde Ali Molla Camisi'nde bir araya gelen bazı STK üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kıldı.

İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, namaz öncesi yaptığı konuşmada, silahsız, masum Filistinlilerin yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden öldürüldüğünü söyledi.

screenshot-11.jpg

BOLU

Bolu'da Kadı Camisi önünde bir araya gelen cemaat, cuma namazının ardından İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kıldı. Namaza katılan Bolu İHH İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Koçak, İsrail'in katliamlarının devam ettiğini söyledi.

KOCAELİ

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından Kocaeli İzmit ilçesi Fevziye Camisi'nde düzenlenen "Filistin için kıyamdayız" programına, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ERZURUM

Erzurum'da Lalapaşa Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen cemaat, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti.

screenshot-10.jpg

KARS

Kars'ta da cuma namazı sonrasında kentteki tüm camilerde Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi. Bazı vatandaşlar namaz sonrası Filistin bayrağı açtı.

ARDAHAN

Ardahan’da da Merkez Camisi'nde toplanan cemaat, cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti.

screenshot-8.jpg

KONYA

Cuma namazının ardından Konya'daki Mevlana Meydanı'nda ellerinde bayrak ve pankartlarla Filistin'e destek için toplananlar, İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarını protesto etti. Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, İsrail'i lanetlediklerini söyledi.

SONRAKİ HABER