Ankara simidine yapılan zam iptal edildi! İşte yeni fiyat

Başkent Ankara'da geçtiğimiz günlerde Simit fiyatının 15 liraya yükseltildiği açıklaması yapılmış, günlük hayatta sıklıkla tükettiği simidin fiyatının bu rakamlara çıkması büyük tepkiye sebep olmuştu. Yaşanılanların ardından Ankara'da simit fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Ankara simidine yapılan zam iptal edildi! İşte yeni fiyat

Geçtiğimiz günlerde Ankara özelinde yapılan bir zam en çok konuşulan konular arasında kendine yer bulmuştu. Halkımızın severek tercih ettiği ve günün her anında sıcak bir şekilde tüketmeyi tercih ettiği simit fiyatının Ankara'da 15 TL'ye yükseltildiği açıklanmıştı. Çok cüzi miktarlara satılan simidin fiyatının bu noktalara kadar gelmesi büyük bir tepki olurken 5 lira birden yapılan zamma büyük bi tepki gösterilmişti.

"DESTEK ALIRSAK BİZ DE ZAM YAPMAYIZ"

Yaşanılan bu durumun ardında Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş yeni bir açıklama yaptı. Delibaş yapılan zam kararının ardından yeniden bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti ve "Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" şeklinde konuştu.

Ankara simidine yapılan zam iptal edildi! İşte yeni fiyat

Güçlerinin yettiğince zam yapmama kararlarının arkasında duracaklarını ifade eden Delibaş “Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisinden un desteği aldık ve bu dönemde 9 ay hiç zam yapmadık. Yine esnafımız desteklenirse bir sene de zam yapmayız. Bizim için önemli olan ham madde. Maliyetler yükselirse mecbur zam yapmak zorunda kalıyoruz. Destek alırsak biz de zam yapmayız” diyerek kendilerine yönelik bir yardım yapılırsa bu fiyatların geçerliliğini koruyacağını ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından Ankara'da bir simidin fiyatı her hangi bir zam kararı gelmeyene kadar 10 TL olarak kalmaya devam edeceği kesinleşti. Bu sürecin ne kadar süreceği ve tekrar bir zam açıklamasının yakın bir zaman diliminde gelip gelmeyeceği şu an için gizemini koruyor.

SONRAKİ HABER