Ankara Milletvekili Yüksel Arslan çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti

Artan maliyetlerden dolayı gelir ve giderlerinde denge kuramayan çiftçiler yurt genelinde peş peşe eylemler yapmaya başladı. Toplu bir şekilde ayaklanan ve yol kapatmaya kadar giden eylemler ile ilgili konuşan Milletvekili Arslan acilen önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti

Günlük hayatın gıda başta olmak üzere bir çok alanında olmazsa olmaz olan tarım sektörü son günlerde zor bir süreçten geçiyor. Çiftçilerin masraflarının günden günde artması ve elde ettikleri gelirin buna ters oranda azalması sonrasında çiftçiler ayaklanmaya başladı.

YÜKSEL ARSLAN'DAN ÇİFTÇİLER İÇİN ÇAĞRI

Bu konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan tedbir alınmaması halinde Türkiye'de üretecek çiftçi kalmayacağını savundu.

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti

Milletvekili Arslan yaptığı paylaşımda "Tarım sektörü, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Çiftçiler, ülkenin dört bir yanında üretim maliyetlerindeki artış ve tarımsal desteklerin yetersizliği nedeniyle ayakta kalma mücadelesi veriyor. Gübre, mazot, tohum ve ilaç fiyatlarının sürekli yükselmesi, tarımsal üretimi sürdürülemez bir hale getirdi" ifadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİLERİN EYLEMLERİNİN DEVAM ETMESİNİN PİYASALARI SARSACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Yüksel Arslan sözlerini çiftçilerin talep ve beklentilerine yanıt verilmesi gerektiğini belirterek noktaladı. Türk ekonomisinin can damarı olarak görülen çiftçilerin beklentilerin karşılanmaması halinde daha sert adımlar atmasının piyasalarda büyük bir olumsuzluk oluşturması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER