Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti

Meral Akşener'in Genel Başkanlıktan ayrılmasından sonrasında İYİ Parti'de yaşanan istifa silsilesine bir halka daha eklendi. Partinin yeni başkanının belirlendiği seçimde aday olan fakat seçilemeyen Aydın sosyal medya hesabından kararını gerekçeleriyle duyurdu.

Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti'de peş peşe istifalar gelmeye devam ediyor. En alt düzeyden en üst düzeye kadar yaşanan istifalar partinin geleceğinin nasıl olacağı konusunda akıllarda soru işareti oluşturmaya devam ediyor.

Parti içinden gelen son bir haber ise siyaset gündemine bomba gibi düştü. 2017 yılında kurulan partinin, kurucularından olan ve siyasi hayatına burada devam eden Koray Aydın İYİ Parti'den ayrıldığını açıkladı.

"BU KANAATE VARMAMDA..."

Ankara Milletvekili olarak TBMM'de yer alan Aydın kararını sosyal medya hesabından yaptığı uzun bir açıklama ile ilan etti. Koray Aydın partiden istifa etmesinde Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin etkili olduğunu ifade ederek "Bu kanaate varmamda Saray’daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur. Dolayısıyla bu kanaatim yaklaşık iki yıllık bir sürece dayanan, belli bir birikimin sonucudur" dedi.

Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti

Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti - Resim : 2

Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti - Resim : 3

Ankara Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti - Resim : 4

"ÜZÜLEREK İSTİFA EDİYORUM"

Partinin gerileme yaşamasında suçlunun Meral Akşener olduğunu işaret eden Koray Aydın "İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İYİ Parti'den üzülerek istifa ediyorum" şeklinde konuştu.

Koray Aydın'ın istifa etmesinin ardından siyaset hayatına nasıl devam edeceği merak konusu oldu. Aydın'ın bağımsız olarak mı yoksa başka bir parti çatısı altında mı yoluna devam edeceğinin yakın zamanda belli olması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER