Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde Filistin için sessiz yürüyüş düzenlendi

Hamas ile İsrail arasındaki gerilimin büyümesi ve İsrail'in Gazzeli sivillere yönelik saldırılarını artırması tepki çekmeye devam ediyor. İsrail'e tepki gösteren ülkeler arasında ilk sırada yer alan Türkiye'de de çeşitli eylemler devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Etlik Şehir Hastanesi çalışanları da Filistin için sessiz yürüyüş düzenlendi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde Filistin için sessiz yürüyüş düzenlendi

Hamas ve İsrail arasındaki gerilimin alevlenmesi ile birlikte iki taraf arasındaki savaş söylemleri yerini savaş eylemlerine bıraktı. İsrail ile Hamas arasındaki gerilim sürerken Türkiye, İsrail'i kınamaya ve Filistinli Gazze halkına yönelik saldırıların da son bulmasını istiyor. Sivil halka yapılan saldırıların son bulması için düzenlenen eylemlere de bir yenisi daha eklendi.

Başkent Ankara'da sağlık çalışanları, Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenledi. Söz konusu etkinlik Etlik Şehir Hastanesi çalışanları tarafından düzenlendi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANKARA'DA FİLİSTİN İÇİN SESSİZ YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Etlik Şehir Hastanesinde toplanan sağlık çalışanları Filistin ve Türk bayrağı taşıyarak, Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki camiye kadar slogan atmadan yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan tıp öğrencisi Ahmet Hakan Ertem, İsrail'in, Filistin'de 7 Ekim'den bu yana sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliam yaptığını ifade etti. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kurallarının ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ile çocuğun acımasızca katledildiğini belirten Ertem, tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumunun da engellenerek kuvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunduğunu söyledi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde Filistin için sessiz yürüyüş düzenlendi - Resim : 2

HEKİMLER İSRAİL SALDIRILARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarının ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlı olduklarını ifade eden Ertem, "Bu hafta sessiz yürüyüşümüz İstanbul,Ankara, İzmir, Konya, Sakarya, Çorum, Bursa, Mersin, Gaziantep, Balıkesir, Malatya, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir.

Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız." dedi. Grup adına yaptığı açıklamaya son veren Ertem, grup ile birlikte alandan ayrıldı. Öte yandan hükümetten de İsrail'e olan tepki devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER