Ankara dahil 81 ilde Mercek-25 operasyonu: 2.459 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yurt genelinde Mercek-25 operasyonları kapsamında 2.459 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyan kişilere büyük darbe vuruldu.

Son dönemde Türkiye'de artan silahlı saldırılar ve asayiş olayları üzerine İçişleri Bakanlığı silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyan kişileri yakın takip altına almıştı. Bu kapsamda pek çok operasyon düzenlenirken bu operasyonlara bir yenisi de bu sabah eklendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında yurt genelinde Mercek-25 operasyonları düzenlendiğini açıkladı.

MERCEK-25 OPERASYONLARI: 2.459 ŞÜPHELİ YAKALANDI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik "Mercek-25" operasyonlarında 2 bin 459 şüpheliye işlem yapıldığını, 2 bin 738 silah ele geçirildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 il jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlükleri tarafından silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyonlar sonucu evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 2 bin 738 silah ele geçirildiğini kaydeden Yerlikaya, 2 bin 459 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bilgisini verdi.

Ankara dahil 81 ilde Mercek-25 operasyonu: 2.459 şüpheli yakalandı!

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında il genelinde 15 tabanca ele geçirilirken, 2 şüphelinin yakalandığı ifade edildi. Yurt genelinde son dönemde artış gösteren silahlı saldırı ve yaralanma olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın bu yöndeki operasyonları arttırılmış ve kaçak silah satanlar ile ruhsatsız silah taşıyan kişiler baskı altına alınmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı