Ankara dahil 78 ilde silah kaçakçılarına Mercek-22 operasyonu!

Güvenlik güçleri ve yetkili birime mensup kişilerin haricinde olanların izinsiz silah kullanılmasına müsade edilmiyor. Bu suça teşebbüs edenlere yurt genelinde sık sık operasyonlar gerçekleştiriliyor.

Geniş çaplı operasyon haberlerine alışan Türkiye yeni bir haberlerle daha güne merhaba dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 81 ilin 78'inin kapsayan dev bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Ankara dahil 78 ilde silah kaçakçılarına Mercek-22 operasyonu!

Ankara dahil 78 ilde silah kaçakçılarına Mercek-22 operasyonu! - Resim : 2

Ankara dahil 78 ilde silah kaçakçılarına Mercek-22 operasyonu! - Resim : 3

YÜZLERCE SİLAHIN ELE GEÇİRİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

Operasyonun silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik olduğunu ifade eden Bakan Ali Yerlikaya "Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan paylaşımda operasyonun 5 gündür sürdüğü ve 1847 kişi hakkında çalışmalar kapsamında işlem yapıldığı bildirildi. Mercek operasyon kapsamında ele geçirilen silah sayısı ise 1790 olarak bildirildi. En çok silah sırasıyla İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Gaziantep'te el konuldu.

TOPLUMSAL OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLME HEDEFİ

Silah operasyonları ile bu işten yasadışı şekilde para kazananların önüne geçiliyor. Aynı zamanda toplum içinde silaha sahip insanların operasyon sayesinde bir cinayet ya da yaralama teşebbüsünde olması engelleniyor.

İnsanların silah taşıması için ruhsat alması gerekiyor. Ruhsatı olmayan kişilere kesinlikle silah bulundurmalarına dair izin verilmiyor.

Kaynak: Haberankara.com