Ankara dahil 53 ilde Narkoçelik-43 operasyonları: 335 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından aralarında Ankara'nın da yer aldığı 53 ilde Narkoçelik-43 operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 335 zehir taciri yakalanırken çok sayıda yasaklı maddeye de el konuldu.

Ankara dahil 53 ilde Narkoçelik-43 operasyonları: 335 zehir taciri yakalandı

Son dönemde Türkiye genelinde yasaklı madde kullanımında yaşanan artışın ardından güvenlik güçleri zehir tacirlerini baskı altına alırken düzenlenen operasyonlarda arttırılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklaması ile bu hafta zehir tacirlerine yönelik olarak düzenlenen operasyonların verilerini kamuoyu ile paylaştı. 335 şüpheli yakalanırken yüksek miktarda yasaklı maddeye el konuldu.

ZEHİR TACİRLERİNE DEVLET DARBESİ! NARKOÇELİK-43 OPERASYONLARI İLE BÜYÜK DARBE VURULDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yasaklı maddeye yönelik bu hafta düzenlenen “Narkoçelik-43” operasyonlarında 1 ton 392 kilogram yasaklı madde ile 752 bin 261 yasaklı hapın ele geçirildiğini ve 335 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince; 838 ekip, 2 bin 94 personel, 11 hava aracı ve 29 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla 53 ilde “Narkoçelik-43” operasyonları düzenlendi.

Ankara, Gaziantep, İstanbul, Adana, Samsun, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa, İzmir, Bursa, Ordu, Bitlis, Konya, Manisa, Antalya, Balıkesir, Denizli, Malatya, Sakarya, Tekirdağ, Erzurum, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Batman, Osmaniye, Siirt, Uşak, Zonguldak, Artvin, Giresun, Sinop, Çorum, Hatay, Kayseri, Muğla, Van, Ağrı, Erzincan, Iğdır, Kırşehir, Muş, Yozgat, Kütahya, Kocaeli, Trabzon, Aksaray, Çankırı, Düzce, Edirne, Hakkari, Kırıkkale, Kilis ve Sivas’ta düzenlenen operasyonlar sonucu 1 ton 392 kilogram yasaklı madde ile 752 bin 261 yasaklı hap ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonlar kapsamında 335 zehir taciri güvenlik güçleri tarafından yakalandı. En çok gözaltı yapılan şehir Diyarbakır olurken Bakan Yerlikaya operasyonları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. Sokaklar temizlenene kadar zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonları düzenleyen güvenlik güçlerini de tebrik etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER