Ankara dahil 24 ilde Define-1 operasyonu! Tarihi eser kaçakçılığına dev darbe

İçişleri Bakanlığına bağlı emniyet birimleri eş zamanlı olarak Türkiye'nin bir çok şehrinde operasyon başlattı. Söz konusu operasyonda tarihi eserleri yasa dışı yolla sattıkları anlaşılan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara dahil 24 ilde Define-1 operasyonu! Tarihi eser kaçakçılığına dev darbe

Ülkemizin tarihi eser noktasında büyük bir potansiyelinin olması bu konuya art niyetli yaklaşanların sayısının artmasını da beraberinde getiriyor. Türkiye'nin tarihi anlamda konumunu yükselten eserler kaçak yollarla yurt dışında sergileniyor ya da satılarak üzerinden kazanç sağlanıyor.

Bu tür faaliyetlere dur diyen emniyet birimleri tarihi eser kaçakçılarına savaş açtı. Birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışan 24 ilin emniyet birimleri İzmir merkezli Define-1 operasyonu için harekete geçti.

"HEPSİNİ ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ"

Söz konusu operasyon ile Uluslararası Tarihi Eser Kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne mensup 47 şüpheli yakalandı. Konu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "Tarihi ve kültürel mirasımıza zarar veren, bu topraklara ait tarihi eserleri yurt dışına kaçırmaya çalışan tarih eser kaçakçılarına da nefes aldırmayacağız. Hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Ankara dahil 24 ilde Define-1 operasyonu! Tarihi eser kaçakçılığına dev darbe

Gerçekleştirilen operasyonda 6 bin 325 adet sikke ve 997 adet obje olmak üzere çok silahlar ve fişekler ele geçirildi.

Ülke miraslarının kötü niyetli ellere geçmemesi adına yapılan bu operasyonun sürmeye devam etmesi bekleniyor. Define operasyonları ile bu suçu işleyenlerin ağır bir darbe alacağı ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER