Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memur alım şartları neler?

İşsizliğin her geçen gün artış gösterdiği bu dönemde vatandaşlar kamu kurumlarının personel alımlarını yakından takip ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memur alımı yapacağını açıkladı. Peki, başvurular ne zaman başlayacak, şartlar neler?

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memur alım şartları neler?

Kamu kurum kuruluşları güncel olarak personel alım ilanlarını duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 133 zabıta memuru alımı yapılacağını duyurmuştu. KPSS puan şartı ile yapılacak alımda adayların taşıması gereken şartlar da belli oldu.

ABB 133 ZABITA MEMURU ALIMI YAPACAK

ABB, 133 zabıta memuru alımına ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde,657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alımı yapılacaktır”

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memur alım şartları neler?

KPSS 65 PUAN ŞARTI VAR

ABB zabıta memuru alım şartlarına göre adayların KPSS’den en az 65 puan almış olması gerekiyor. kadın erkek adayların başvurabileceği personel alımında bunun yanı sıra en az B sınıfı sürücü belgesinin de olması gerektiği ifade edildi.

ABB ZABITA MEMURU ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda ABB zabıta memur alım genel başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • TC vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Arşiv kaydının olumlu olması,
  • Erkek adayların askerlikle ilişkisinin olmaması,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek akıl ya da bedensel engelinin olmaması.

Belirtilen şartları sağlayan adaylar için başvuruların 3 – 11 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacağı ifade edildi. Başvurusu olumlu olarak sonuçlanan adaylar için sözlü ve uygulamalı sınav 18-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Adaylar başvurularını 3 – 11 Ekim tarihleri arasında “zabitabasvuru.ankara.bel.tr” adresi üzerinden yapabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER