Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME servis ücretlerindeki karmaşaya son verdi, tek fiyat belirlendi!

Ankara'da Ulaşım Kordinasyon Merkezi (UKOME), C plakalı servis araçları için ücretleri belirleyemeyince Ankara Ticaret Odası'nın ve Ankara Servisçiler Odası'nın ayrı ayrı servis tarifeleri oluştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME servis ücretlerindeki karmaşaya son verdi, tek fiyat belirlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), servis araçları için ortak bir fiyat belirleyemeyince şehirde ikilik oldu. Okulların açılmasına az bir zaman kala bu durum velilerin kafasını oldukça karıştırdı. Ankara'da dün yapılan toplantıda servis araçları için tek fiyat belirlendi.

servis-2.png

İKİ TARİFE BİRLEŞTİRİLEREK TEK TARİFE OLUŞTURULDU.

Tarife farkından dolayı birçok velinin öğrencilerinin servis kaydını yaptırmadığını belirtilirken özellikle şu sıralar okullarda çokça tartışılan konulardan biri oldu. UKOME Genel Kurulu bu ikilemi sona erdirmek için dün toplanarak ‘Okul ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesinin belirlenmesi’ konusunu görüştü.

ABB Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Cengiz Akkoyunlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, öğrenci taşımacılığı için Ankara Servisçiler Odası tarafından belirlenen tarifenin, personel taşımacılığı için ise ATO’nun tarifesinin uygulanması kararı alındı.

servis-3.png

SÖZLEŞMELERİN YENİLENMESİ GEREKİYOR

Toplantıda görüşlerini dile getiren ATO Ulaştırma ve Lojistik Koordinasyonu Özel İhtisas Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Aydın Fatih Bektaş, öğrenciler için belirlenen fiyatın düşük olduğunu dile getirdi.

Bektaş sözlerine şu şekilde devam etti, "Asgari ücret, yedek parça, akaryakıt, araç sigortaları, işletme ve yatırım maliyetlerinin yüzde 200 oranında artmasına rağmen, belirlenen fiyatların önceki yıl fiyatlarına göre ortalama yüzde 65 oranında arttırılması kabul edilemez. 11 Eylül Pazartesi günü okulların açılması ile birlikte UKOME kararı öncesinde imzalanan sözleşmelerin yenilenmesi gerekiyor.

servis.png

Bu işlemler sonrasında birçok okulda esnaf ve tacirler hizmetlerine devam edemeyecek. Bu durum kaos oluşturacak. Maliyetler gelirin üzerinde olacağı için esnaf ve tacirler için tek çıkış yolu sözleşmeleri iptal etmek ve hizmete devam etmemek gibi görünüyor."

VELİLERE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ HATIRLATMASI

Alınan yeni karar sonrası velilere, tarifenin üzerinde yapılacak taşıma durumunda şikâyet ve hukuki işlem hatırlatması yapan UKOME Genel Kurulu servisçilere de alınan karara uymaları konusunda uyarı yaptı.

kkkk.jpg

Vatandaşların esnaf, tacir ve okulların kendi araçları ile yapacakları hizmetlerde alınan karara uymamaları dahilinde fazla ücret talep edilmesi halinde Zabıta Daire Başkanlığı’na şikâyetlerin iletilebileceklerini belirtildi.

Velilerin, fazla ödedikleri tutarları iade almak için de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

SONRAKİ HABER