Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tanrıverdi Sulu Tarım Projesiyle ilgili önerge sundu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Oğuz Kaan Tanrıverdi, Kızılırmak Su Hattı Projesi hakkında önerge verdi. Ankara'nın tarım arazisinin su ihtiyacının karşılanması için açıklamalarda bulunan Tanrıverdi'nin önerileri dikkati çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tanrıverdi Sulu Tarım Projesiyle ilgili önerge sundu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Üyesi Oğuz Kaan Tanrıverdi, "Sulu Tarım Projesi"nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kızılırmak Su Hattı Projesi hayata geçtiği zaman Başkent Ankara'nın tarım arazisindeki su ihtiyacının rahat şekilde karşılanabileceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

ABB Meclisi üyesi MHP'li Tanrıverdi, ABB Meclisi'ne, "Sulu Tarım Projesi"nin hayata geçirilmesine ilişkin önerge verdi. Tanrıverdi tarafından Meclis'e verilen önergede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, seçim vaadi olarak açıkladığı "Sulu Tarım Projesi" ile ilgili herhangi bir adım atılmadığını ileri sürüldü.

''KÖYLÜMÜZÜ, ÇİFTÇİMİZİ MUHTAÇ ETMEYELİM''

Ankara - Kızılırmak Su Hattı Projesinin halihazırda yalnızca Başkent Ankara Kalkınma Projesi Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı ve 4 özel alana hizmet verdiğini bildiren Meclis üyesi Tanrıverdi, "Kesikköprü Sulama Kooperatifi 6 bin 400 dönümlük araziye 3 yıldır onay beklemekte. Sayın Mansur Yavaş'ın bu konuyla ilgili seçim vaadi niteliğinde pek çok açıklaması mevcuttur, ancak ortada bir irade ve ilgi söz konusu değildir. Köylümüzü, çiftçimizi muhtaç etmeyelim.'' dedi.

oguz-kaan-tanriverdi.jpg

Tanrıverdi ayrıca Kızılırmak Su Hattı Projesi hayata geçtiği takdirde, Ankara'nın tarım arazisinin su ihtiyacı rahat bir şekilde karşılanabileceğini savundu. Bu çerçevede ''Kızılırmak Su Hattı'nın Ankara tarımına kazandırılmasını önemsiyoruz. Bahanelere ayıracak, iç çekişmelerle oyalanacak vaktimiz yok." diyen Tanrıverdi sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER