Ankara Adliyesinde Hakaret Davaları yoğunluğu!

Ankara Adliyesinde son yıllarda açılan hakaret davalarından dolayı büyük bir yoğunluk yaşanıyor

Ankara Adliyesinde Hakaret Davaları yoğunluğu!

Son yıllarda adını en çok duyduğumuz dava türlerinden olan “Hakaret" davaları yoğunluklarından adliyelerdeki hızı yavaşlatmaya başlaması ile adından söz ettirmeye başladı.

Yeni Şafak Gazetesinden Oğuzhan Ürüşan'ın haberine göre son yıllarda özellikle dünyada ve ülkemizde milyonlarca insanın aktif olarak kullandığı sosyal medya platformları adeta avukatların gelir kapısı haline geldi. Sosyal medya platformlarında hakarete uğradıklarını öne sürerek avukatlar aracılığı ile dava açan vatandaşlardan dolayı Ankara Adliyesinde büyük bir iş yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Ankara Adliyesinde Hakaret Davaları yoğunluğu!

200 BİN DOSYA İNCELENDİ

Özellikle 2022-2023 yılları arasında Ankara Adliyesi'nde açılan her 4 davadan birisinin hakaret davaları olması durumun ne kadar ileri boyutlara ulaştığını gösterdi. Ülkemizin nüfusu en kalabalık ikinci şehri olan Ankara'nın iş yükü en yoğun kurumlarından olan Ankara Adliyesinin hakaret davalarından dolayı yoğunluk yaşaması tepkiyle karşılandı.

Söz konusu haberde 2022-2023 yılına ait 200 bin dosyanın bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın incelendiği ifade edildi. Hükümet kanadından avukatların rant kapısı haline getirdiği ve yargı hizmetlerinin yavaşlamasına sebebiyet verebilecek bu durum ile ilgili bir adım atılmayacağı merak konusu oldu.

VEKALET ALMA İSTİSMARLIĞI

İlgili haberde avukatların vekaletlerini aldıkları kişilerin sosyal medya hesaplarını tarayıp hakaret davası açabilecek bilgiler bulabilecekleri bir yapay zeka programı kullandıkları ve bunu kullanarak açtıkları davalardan gelen tazminat ve arabuluculuk ücretleri kazandıklarından vekalet verenlerin haberinin bile olmadığı ifade edildi.

Konu ile ilgili atılacak adımlar şimdiden merakla beklenmeye başladı. Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER