Anayasa Mahkemesinin yeni üyesi Yılmaz Akçil oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi (AYM) için yeni bir üye ataması yapıldığı açıklandı. Yeni AYM üyesinin Yılmaz Akçil olduğu öğrenildi.

Anayasa Mahkemesinin yeni üyesi Yılmaz Akçil oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir atama daha gerçekleştirdi. Söz konusu atama ülkemizin en üst yargı makamı olan Anayasa Mahkemesi için gerçekleştirildi. Söz konusu atamanın yeni bir üye için olduğu öğrenilirken, atanan ismin ülkemizde çok önemli 2 kararda imzasının bulunduğu aktarıldı.

İŞTE YENİ AYM ÜYESİ

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Danıştay Genel Kurulu tarafından kendisine verilen 3 isim arasından birisini seçerek onu Anayasa Mahkemesinin en güncel üyesi yaptı. Bu ismin Yılmaz Akçil olduğu öğrenildi. Yapılan bu atama kararının Resmi Gazete'de imzalanmasının hemen ardından akıllara Yılmaz Akçil'in iki önemli karara imza atan isimlerden olduğu ortaya çıktı.

Anayasa Mahkemesinin yeni üyesi Yılmaz Akçil oldu

Ülkemizin yakın dönem tarihinde üzerinde en çok tartışılan konularından olan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararında Yılmaz Akçil'in de imza atan kişiler olduğu öğrenildi. İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında imzalanmış ve ülkemiz ilk onaylayan ülke olmuştu. İstanbul'da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinden dolayı İstanbul Sözleşmesi adını alan bu sözleşmeden ülkemiz aradan geçen 10 yılın ardından 2021'de çıkmıştı.

Yılmaz Akçil'in adının geçtiği bir diğer olayda Avrupa ve dünya basınında büyük etki oluşturan, İstanbul'daki Ayasofya Müzesinin 86 yıl sonra yeniden Camii olarak hizmete vermeye başlaması kararı olmuştu. Söz konusu iki önemli kararda adı olan Yılmaz Akçil bundan sonraki dönemde Anayasa Mahkemesi üyesi olarak verilen kararlarda kullanacağı oy ile etkili olacak.

SONRAKİ HABER