Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanının Üniversitelere Rektör atama kararını iptal etti

Cumhuriyet Halk Partisi tarafında geçtiğimiz günlerde bazı maddelerin iptali için Anayasa Mahkemesine bir başvuruda bulunulmuştu. Başvurunun sonucu belli oldu.

AYM Cumhurbaşkanının üniversitelere Rektör atama kararını iptal etti

Anayasa Mahkemesi gündemi derinden sarsan bir karar verdi. CHP tarafından kendilerine yapılan 703 sayılı KHK'nın bazı maddelerinin iptali başvurusu için inceleme süreci tamamlandı.

YAPILAN UYGULAMA İÇİN YENİ SİSTEM TALEP EDİLDİ

Yapılan başvuru içerisinde yer alan devlet üniversitelerine rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanması uygulaması yasalara aykırı bulundu. Bu kararı iptal ettiğini açıklayan Anayasa Mahkemesi kararını geçmişe doğru işletmedi.

Mahkeme tarafından alınan karar ile bugünden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisine farklı bir yol bulmaları için 1 yıl süre tanındı. Bu konuda bir düzenleme talep eden Anayasa Mahkemesinin almış olduğu karar gündem oldu.

"YAPTIĞINIZ HERŞEYİ AYM İPTAL ETTİ"

Söz konusu iptal kararı CHP Grup toplantısında da büyük bir yer kapladı. Mahkemenin kararını kürsüden değerlendiren CHP Lideri Özgür Özel "Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var" şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan karar ile ilgili nasıl bir gelişme yaşanacağı merak konusu oldu. Konu için TBMM'nin farklı bir yol bulması gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER